Antena Căutare

Papa Francisc, 10 sfaturi pentru o familie fericită

Papa Francisc este recunoscut pentru grija pentru tot ce înseamnă familia. Sfaturile sale sunt izvorâte din îndelungata sa experiență de preot, episcop și Păstor suprem al Bisericii. Ele sunt transmise într-un limbaj simplu și accesibil oricui, ținând cont de realitățile familiei în societatea modernă

Papa Francisc este recunoscut pentru grija pentru tot ce înseamnă familia. Sfaturile sale sunt izvorâte din îndelungata sa experiență de preot, episcop și Păstor suprem al Bisericii. Ele sunt transmise într-un limbaj simplu și accesibil oricui, ținând cont de realitățile familiei în societatea modernă

Vizita Papei în România se apropie și mulți creștini așteaptă nerăbdători să îl cunoască și să ia parte la slujba pe care acesta o va ține. Papa Francosc va vizita România între 31 mai – 2 iunie 2019. Papa este cunoscut pentru grija sa nemărginită pentru cei săraci, dar și cea față de familii în general. Sfaturile sale pline de înțelepciune provenite din vasta sa experiență țin cont de realitățile familiei în societatea modernă.

10 sfaturi pentru o familie fericită de la Papa Francisc

Papa Francisc - Făclie pentru soarta unei națiuni

Familia nu reprezintă un pretext politic, dar Papa Francisc arată cum destinul unei societăți este legat de acela al familiei. Viitorul trece prin familie: „Ocrotiți-vă așadar familiile! Vedeți în ele cea mai mare comoară a țării voastre și le hrăniți întotdeauna prin rugăciune și prin harul Sfintelor Taine. Fiți sanctuare vii ale respectului pentru viață!”

Papa Francisc – Gesturi mici

Chiar dacă se abat greutăți și necazuri asupra familiei, Papa Francisc îndeamnă soții și soțiile să acorde fiecărei probleme importanța cuvenită, fără să o ignore, dar și fără să exagereze. Un mic gest de reconciliere, un cuvânt de mângâiere și o binecuvântare pot fi providențiale la momentul potrivit atunci când vorbim de împăcare.

Papa Francisc – Timp pentru joacă

Chiar dacă viața e serioasă și uneori dură, trebuie să ne facem timp pentru joacă. Ritmul cotidian al societății moderne ne face să pierdem această capacitate, această înțelepciune de a ne juca cu copiii noștri. De aceea, Sfântul Părinte lansează un adevărat imperativ categoric în această privință: „Vă rog, petreceți timp cu copiii voștri!”

Papa Francisc – Speranța din interiorul nostru

Familiile creștine sunt cunoscute prin fidelitatea lor, răbdarea lor, deschiderea lor spre viață și respectul față de cei în vârstă. Secretul se află în prezența lui Isus în familie. Așadar, cu respect și curaj, frumusețea căsătoriei și a familiei iluminate de Evanghelie va prospera dacă oamenii abordează cu grijă și afecțiune acele familii care se luptă, forțate să-și părăsească patria, destrămate, fără adăpost sau în șomaj sau care suferă din orice motiv; să le fim aproape cuplurilor căsătorite în criză sau separate.

Papa Francisc – Visele în familie

Visele comune ale familiei se pot împlini doar când toți membrii familiei lucrează împreună pentru împlinirea aceluiași scop. Odată ce o familie își pierde capacitatea de a visa, copiii nu cresc, dragostea nu crește, viața abia mai pâlpâie și moare.

Papa Francisc – 3 cuvinte esențiale

Pentru o familie sănătoasă, Papa Francisc ne îndeamnă să folosim trei cuvinte esențiale: te rog, mulțumesc, îmi pare rău. Întâi de toate, spunem „te rog” ca să nu facem uz de forță în viața de familie: „Pot să te rog acest lucru? Cererea exprimă un limbaj care caută încuviințarea. Apoi, este vital să mulțumim: „mulțumesc pentru dragostea primită!” Nici cel de-al treilea cuvânt: „îmi pare rău” nu poate lipsi din dialogurile noastre de toate zilele.

Papa Francisc – Rugăciunea în familie

Familia e locul unde învățăm pentru prima dată să ne rugăm. Papa Francisc leagă unitatea familiei de practicarea rugăciunii în comun: „Nu uitați: familia care se roagă împreună rămâne împreună! Asta e important. În familie învățăm să iubim, să iertăm, să fim generoși și deschiși, nu închiși și egoiști. “

Papa Francisc, 10 sfaturi pentru o familie fericită – Învățați de la bunici

Bunicii au o responsabilitate enormă : să-și transmită experiența de viață, precum și istoria familială, istoria unei comunități, a unui popor și să împărtășească înțelepciunea cu simplitate și credința însăși.

Papa Francisc – Acceptați-vă imperfecțiunile

familia este locul în care trăim zilnic propriile limite și pe cele ale altora. Nu există familia perfectă. Nu ar trebui să ne temem de imperfecțiuni, slăbiciuni sau chiar conflicte, ci să învățăm cum să ne ocupăm în mod constructiv de ele. Familia devine astfel o școală de iertare.

Papa Francisc – Răbdarea e cheia

Răbdarea este indispensabilă, atât pentru durabilitatea unei familii, cât și pentru sfințirea membrilor ei. Papa Francisc spune că este nevoie de multă răbdare pentru a fi un părinte bun, un bun bunic, o mamă bună, o bunică bună.

Citește și:

Papa Francisc în România. Cine sunt martirii morți în închisorile comuniste pe care Papa îi va beatifica

Lucruri neștiute despre Papa Francisc. Cum a devenit Jorge Mario Bergoglio papă

Comuniștii i-au scos dinții, l-au ucis la Jilava, l-au înmormântat fără cruce. Dar i-au ținut statuia în buricul Bucureștiului !!!
Sursă foto: pexels.com

Un bărbat de 52 de ani, împușcat de polițiști, la Galați! Omul arunca cu pietre în vecini ... Accident grav în Satu Mare! O femeie și fiica ei de cinci ani au fost călcate de o betonieră. Cum s-a produs nenorocirea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x