Antena Căutare

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București

Papa Francisc în România. Vizita Papei Francisc în România, la București, Iași, Blaj va avea loc la finalul lunii mai. Pentru asta Guvernul vrea să aloce mai mulți bani, suplimentând bugetul cu nu mai puțin de 9 milioane de lei.

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București
Papa Francisc in Romania

Papa Francisc în România. Vizita Papei Francisc în România, la București, Iași, Blaj va avea loc la finalul lunii mai. Pentru asta Guvernul vrea să aloce mai mulți bani, suplimentând bugetul cu nu mai puțin de 9 milioane de lei.

Guvernul va aloca 9 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru vizita Papei Francisc în România, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe agenda şedinţei de miercuri, 3 aprilie, a Executivului.

Papa Francisc vine în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul vizitei sale în România ,Papa Francisc va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Potrivit proiectului de hotărâre, va fi suplimentat bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, din Fondul de rezervă bugetară, cu suma de 9 milioane de lei, „pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de organizarea vizitei în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc”, scrie News.ro.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică. Primul suveran pontif care a vizitat România a fost Papa Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999. A fost, de altfel, prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă. Atunci însă Suveranul Pontif s-a oprit doar în București. Vizita de la Blaj va avea, astfel, însemnătate deosebită pentru credincioșii greco-catolici.

Înscrieri online pentru a-l întâlni pe Papa Francisc

Peste 20 de mii de persoane sunt așteptate la Catedrală în data de 31 mai, ziua în care Papa Francisc ajunge în România, la București. Pentru o vizibilitate mai buna, va fi un ecran imens, iar cei care vor să îl salute pe Suveranul Pontif de aproape, o vor putea face dacă se înscriu în zona zero. ei care vor sta în zona liberă vor trece, de asemenea, printr-un control. Nu au voie cu obiecte contondente, dar apa şi mâncarea nu vor fi interzise.

Accesul în Catedrală se poate face doar în baza unui cod de bare. Acest bilet se poate procura online, prin înscriere prealabilă. Site-ul inscrieri.papalabucuresti.ro este platforma lansată de Arhiepiscopia Romano-Catolică pentru toţi credincioşii care vor să-l vadă pe Sfântul Părinte, în prima lui zi în România. Înscrierile pentru vizita Papa Francisc în România se pot face online până pe 30 aprilie. Numărul locurilor va fi limitat.

Citește și: Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc. Cum pot solicita credincioşii un bilet de acces

Pe durata vizitei în România, vor fi amplasate şi cât mai multe culoare, pe unde Sfântul Părinte va trece cu papamobilul şi îi va saluta de aproape pe credincioşi.

Program Papa Francisc în România

Credincioşii îl vor putea vedea pentru prima oară la Catedrala Mântuirii Neamului. Oamenii vor avea acces doar în curte. În interior, sunt rezervate locurile pentru oficialităţi.

Pe parcursul celor trei zile, Papa Francisc va înnopta doar la Bucureşti. Vizitele în ţară le va face cu un elicopter.Iar printre oameni va merge cu papamobilul adus de la Vatican. Tot pentru el a fost pregătită şi o maşină securizată Dacia Duster.

În prima zi a lunii iunie, Papa este aşteptat la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, considerat centrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est. Potrivit estimărilor oficiale, 300 de mii de oameni vor participa la slujba de pe "Dealul Crucii". Unele voci spun că ar putea fi chiar un milion de enoriaşi.

În a doua parte a zilei, Papa Francisc va merge la Iaşi, unde zeci de mii de oameni îl vor aştepta. Papa Francisc va fi prezent mai întâi aici, la Catedrala Episcopiei Romano Catolice. Apoi va merge în piaţa Palatului Culturii, unde le va vorbi pelerinilor.

Ultima vizită a Suveranului va avea loc la Blaj, pe 2 iunie. Iar în jurul orei 17, va părăsi România de pe aeroportul internaţional Sibiu.

Citește și: De ce a refuzat Papa Francisc să-i fie sărutată mâna! Explicația dată de Vatican

Lucruri neștiute despre Papa Francisc!

Un clujean a vrut să se răzbune pe fost soție și a dat foc apartamentului! La scurt timp, din bloc au început să iasă ve... Copil ajuns de urgență la spital! Un băiețel de doi ani a plâns de durere după ce s-a urcat pe un tobogan. Ce a descoper...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x