Antena Căutare

Papa Francisc ajunge în România, iar o echipă Observator îl va însoţi în avion! Reguli de care trebuie să țină cont pelerinii

Este cea mai aşteptată săptămână pentru milioane de români. Mai sunt doar trei zile până când Papa Francisc va ajunge în ţara noastră, iar o echipă Observator îl va însoţi în avionul care îl va aduce pe pământ românesc.

Este cea mai aşteptată săptămână pentru milioane de români. Mai sunt doar trei zile până când Papa Francisc va ajunge în ţara noastră, iar o echipă Observator îl va însoţi în avionul care îl va aduce pe pământ românesc.

Colegele noastre Mădălina Iacob şi Loredana Popovici se vor afla printre cei 70 de jurnalişti acreditaţi la Vatican să fie alături de Suveranul Pontif în vizita lui istorică. La Bucureşti se fac ultimele pregătiri, iar organizatorii au făcut public un set de măsuri de securitate obligatorii pentru toţi pelerinii.

Citește și: Program Papa Francisc în România, traseul complet al Suveranului Pontif. Unde poate fi văzut

”Da, avem emoții, pentru că asta ne întreabă toată lumea în fiecare zi, dar mai degrabă aș spune că suntem curioase să vedem ce înseamnă această călătorie alături de Papa Francisc. Plecăm miercuri la Vatican și joi mergem să vedem ce avem voie și ce nu, după care vom ajunge la București”, a mărturisit Mădălina Iacob, reporter Observator.

Sunt 11 puncte de acces catre acest perimetru, care încep de pe Calea Victoriei pana aici, în Piața Revoluției.

Intrarea în zona de pelerinaj, unde oamenii vor putea să-l salute pe Papa Francisc, se va face după reguli stricte de securitate. Ora de acces şi sectoarele sunt trecute pe biletele care vor fi distribuite până mâine unui număr de peste 25 de mii de pelerini. Aceştia s-au înscris pe platforma dedicată evenimentului şi vor beneficia de locuri privilegiate. Nimeni n-are voie să intre în zonele securizate cu umbrele sau cu animale de companie. Ţinuta decentă este obligatorie, iar organizatorii le recomandă pelerinilor să aibă la ei şi un act de identitate.

Citește și: A fost stabilit programul vizitei Papei Francisc în România! Nu se va ține slujbă în aer liber

Sfântul Părinte va pleca cu papamobilul și îi va saluta pe toți cei prezenți la Ateneu, Calea Victoriei, până la Statuia Regelui Carol.

Şcolile, liceele şi grădiniţele aflate la o distanţă de cel mult 2 kilometri de traseul Papei vor fi închise joi, iar vineri nu se fac ore în nicio şcoală din Capitală.

Papa Francisc va sosi pe 31 mai, pe Aeroportul Otopeni. Sfânta Liturghie pe care o va oficia în prima zi a vizitei sale în România, la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, va fi urmărită pe 15 ecrane imense, amplasate în Piaţa George Enescu, pe Calea Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei.

Alegerile au fost decize de Generația Y! Românii născuți după anii 80, mobilizare masivă la vot... Un copil de patru ani din Botoșani a fugit de la grădiniță. Locul uimitor în care a fost găsit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x