Antena Căutare

Program Papa Francisc în România, traseul complet al Suveranului Pontif. Unde poate fi văzut

Până la Vizita Papei Francisc în România mai sunt doar 5 zile. Iată traseul vizitei pe care Suveranul Pontif îl va urma în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, unde îl puteți întâlni pe Papa Francisc în București, Sumuleu Ciuc, Iași, Blaj, Sibiu

Până la Vizita Papei Francisc în România mai sunt doar 5 zile. Iată traseul vizitei pe care Suveranul Pontif îl va urma în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, unde îl puteți întâlni pe Papa Francisc în București, Sumuleu Ciuc, Iași, Blaj, Sibiu

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai – 2 iunie. Deja a început numărătoarea inversă până la această călătorie apostolică. Suveranul Pontif va ajunge în București, Șumuleu Ciuc în Iași, la Blaj, iar apoi la Sibiu. Mai întâi, Papa Francisc se va ruga la Catedrala Națională. Credincioșii care nu și-au rezervat încă locuri în catedrală, vor putea să urmărească slujba pe mai multe ecrane.

În a doua zi a vizitei, Suveranul Pontif va fi la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi. Pelerinajul se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa va beatifica şapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii.

Program Papa Francisc în România

Această vizită istorică de 3 zile vine la două decenii după vizita Papei Ioan Paul al II-lea şi este a doua călătorie apostolică a unui Suveran Pontif în România. Prin intermediul acestei vizite, el invită la întărirea credinței și la rugăciune.

Moto-ul vizitei sale este „Să mergem împreună!” şi are un logo marian, cu Maica Domnului ocrotind sub mantia ei un grup de oameni purtând o cruce. Papa invită la unirea tuturor sub acoperământul Fecioarei Maria, România fiind numită adesea Grădina Maicii Domnului.

Program Papa Francisc – 31 mai

În prima zi a călătoriei sale apostolice, Papa Francisc va merge la autoritățile politice și bisericești din capitală. Acesta va poposi la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul.

Apoi, Sfântul Părinte va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Prea Fericitul Părinte Daniel, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe. Întâlnirea se va încheia cu vizita Papei şi a patriarhului la Catedrala Naţională, pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” și un cuvânt de salut pentru toți credincioșii.

Papa Francisc va oficia mai apoi Sf. Liturghie oficială în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București. Perimetrul în care se va desfăşura evenimentul a fost extins până în Piaţa Revoluţiei, tocmai pentru a da posibilitatea cât mai multor oameni de a participa.

Program Papa Francisc – 1 iunie

Sâmbătă, Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unul dintre principalele locuri de pelerinaj dedicate Maicii Domnului, din Estul Europei. Tot sâmbătă, Suveranul Pontif va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iași şi are programată o întâlnire cu tinerii şi familiile, în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Din păcate, Papa Francisc nu va mai oficia nici o slujbă la Catedrala „Sfânta Maria Regină”.

Program Papa Francisc – 2 iunie

În cea de-a treia zi, Sfântul Părinte va merge la Blaj, unde va prezida Sfânta Liturghie Publică Solemnă de Beatificare a celor șapte episcopi martiri greco-catolici. Beatificarea este o etapă în procesul de canonizare, care presupune recunoașterea sfințeniei.

După beatificare, Suveranul Pontif mai are o întâlnire în Blaj, cu comunitatea romă din oraş. După întrevederea cu romii, în jurul orei 17:00, Papa soseşte cu elicopterul pe aeroportul din Sibiu, pentru ceremonia de bun rămas.

Citește și:

Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București

Sursă foto: exquis.ro

România, zguduită de cutremure! Al cincilea seism s-a produs în urmă cu puțin timp... Momente cumplite pentru un bărbat şi o femeie din judeţul Argeş! Motivul halucinant pentru care cei doi au fost sechestr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x