Antena Căutare

Papa Francisc vine în România. Când va veni și Ce orașe va vizita

Papa Francisc vine în România. Când va veni și Ce orașe va vizita

Papa Francisc vine în România. Când va veni și Ce orașe va vizita
Papa Francisc | ziuadeconstanta.ro

Papa Francisc va vizita anul acesta România între 31 mai - 2 iunie 2019, ca răspuns al invitațiilor autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România. Această vizită va avea un caracter pastoral. Pe parcursul vizitei sale în România, sanctitatea sa Papa Francisc va vizita Blajul, Iașiul, Bucureștiul, dar și sanctuarul marian de la Șumuleu - Ciuc.

După Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care ne-a vizitat în mai 1999, Papa Francisc este al doilea Papă care va vizita meleagurile românești.

Episcopii catolici români sunt bucuroși la primirea veștii legate de vizita Papei Francisc , sfătuind toți credincioșii să se unească în rugăciune pentru acest mare eveniment. Părinții români consideră că venirea Papei Francisc va aduce roade bogate în viața spirituală a creștinilor, dar și în favoarea unității și binelui societății românești.

Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România a transmis următorul mesaj: „Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”.

Sursă foto: ziuadeconstanta.ro

Ultima oră! Ministerul Educației închide școlile în două județe, joi și vineri, din cauza vremii severe... Abonamentele la schi gratuite pentru cei care folosesc autobuzul în locul maşinii personale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x