Căutare Live

Patru persoane reţinute de poliţiştii din Alba într-un dosar de furturi din maşini; suspecţii foloseau dispozitive pentru bruiajul sistemelor de închidere centralizată

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii din judeţul Alba într-un dosar de furturi din maşini, prin folosirea unor dispozitive pentru bruiajul sistemelor de închidere centralizată. În ultimele patru luni, doi bărbaţi ar fi sustras bani şi bunuri în valoare de peste 60.000 de euro, fiica unui dintre ei şi o altă femeie fiind reţinute pentru tăinuire şi favorizarea infractorului.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au făcut, miercuri, 11 percheziţii în judeţele Arad, Timiş, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de furt calificat, tăinuire şi favorizarea infractorului.

Ancheta poliţiştilor din Alba Iulia a pornit după ce, în 12 septembrie, un bărbat a sesizat că i-au dispărut sumele de 30.000 de euro şi 30.000 de lei din autoturismul de lux pe care-l lăsase în parcarea unui service din Alba Iulia.

Astfel, au fost identificaţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Arad, şi unul în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, care ar fi urmărit autoturismul până la locul de parcare unde ar fi acţionat dispozitivele pentru bruiajul semnalului telecomenzii de închidere centralizată a autoturismului şi ar fi sustras suma de bani pregătită de proprietar pentru plata unei tranzacţii imobiliare.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada iulie - octombrie, cei doi suspecţi, acţionând împreună sau individual, ar mai fi săvârşit încă 5 astfel de furturi, în Bucureşti, Bacău, Oradea şi Târgovişte, cauzând un prejudiciu de peste 30.000 de euro, constând în sume de bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare.

Conform sursei citate, o parte dintre sumele furate ar fi fost transferate, prin intermediul unor servicii specializate în transfer de bani, în conturile unei tinere de 20 de ani, din Arad, fiica unuia dintre bărbaţi, şi în conturile unei tinere de 31 de ani, din Arad.

Banii ar fi ajuns şi în conturile unei societăţi comerciale din Arad, administrată de unul dintre bărbaţi şi de cele două femei.

La percheziţii, poliţiştii au descoperit sume de bani, bijuterii şi două dispozitive de bruiaj.

Cei doi bărbaţi suspectaţi de furt calificat şi cele două femei, bănuite de tăinuire şi favorizarea făptuitorului, au fost reţinuţi, iar joi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

În documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, de poliţiştii de investigaţii criminale şi de cei de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Sursa : news.ro

Așa îi păcălesc hoții pe cei în vârstă! Doi bătrâni au rămas fără câteva mii de lei după ce au făcut această greșeală... O fetiță de șapte ani a murit după ce poarta de fotbal din curtea școlii a căzut peste ea...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri