Antena Căutare

Pe aici se plimba Regele Ferdinand împreună cu Regina Maria. Munţii Aninei din judeţul Caraş-Severin au devenit mica Veneție a Banatului

Dacă vreţi să vă petreceţi un weekend la munte, nu înseamnă că trebuie să ajungeţi neapărat pe Valea Prahovei! Munţii Aninei din judeţul Caraş-Severin pot fi mult mai ofertanţi. Acolo există primul lac artificial din România, dar şi primul lac subteran din ţară. Sunt doar două dintre motivele pentru care locul se număra printre favoritele Regelui Ferdinand.

Pe aici se plimba Regele Ferdinand  împreună cu Regina Maria. Munţii Aninei din judeţul Caraş-Severin au devenit mica Veneție a Banatului Galerie
Lacul Buhui | Digi 24

Lacul Buhui din inima Munţilor Aninei a fost una dintre destinaţiile preferate ale regelui Ferdinand. Aici obişnuia să se plimbe împreună cu Regina Maria şi cu prinţesa Ileana acum aproape un secol. Familia regală avea o vilă de vacanţă în apropiere.

Localnicii se mândresc să îl numească "mica Veneţie a Banatului montan". Buhui este cel mai vechi lac artificial din România. Iar urmele istoriei au transformat astăzi locul într-o destinaţie turistică pentru cei mai romantici temerari.

Înaintând spre munte, în zona se poate întâlni şi o peşteră care poartă acelaşi nume şi care adăposteşte şi primul lac de acumulare subteran din ţară. Pe un traseu de aproape şapte kilometri, natura se dă în spectacol.

Turiştii se pot caza la o cabană a Direcţiei Silvice amplasată la malul lacului. Costului unei camere duble este de 120 de lei pe noapte. Pot afla aici un crâmpei din viaţa oamenilor pădurii.

Procurorii militari încep ancheta în cazul Colectiv. Acuzații foarte grave despre cum au acționat echipajele la vederea ... Raed Arafat, noi declarații despre imaginile surprinse în noaptea tragediei de la Colectiv: ”Nu vreau să intru în polemi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x