Antena Căutare

Pensia primului cosmonaut roman, Dumitru Prunariu, ciuntita cu 70% de Guvernul Boc

Taierea pensiilor militarilor nu l-a ocolit nici pe singurul cosmonaut roman. Generalul in rezerva Dumitru Prunariu a primit, in prima luna din acest an, doar 30% din pensia pe care o lua in mod normal. Statul nu ii recunoaste lui Prunariu cei trei ani cat s-a pregatit in URSS pentru zborul in spatiu si timpul pe care acesta l-a petrecut in Cosmos.

"Pe vremea lui Ceausescu era un banc cu mine. Zice ca atunci cand m-am intors din cosmos as fi fost intrebat: Prunariu, cum consideram zilele acelea de stat in cosmos? Zile libere sau concediu fara plata? Ei bine, acum... Nu s-a gasit exact perioada din care am intrat in aviatia miliara pana cand m-am intors in pregatire, timp de 3 ani de zile, din oraselul stelar", povesteste Prunariu.

"Am depus in luna decembrie documentele de salarizare pe care le-am avut de la inceputul carierei mele si acum, in luna ianuarie, pensia mi-a venit 30% din valoarea pe care am avut-o in luna decembrie", sustine Prunariu.

Generalul in retragere spune ca, dupa taierea pensiei, isi vede viitorul incert.

"Pana nu demult nu mi-a fost frica de asa ceva, pentru ca m-am simtit un cetatean protejat de stat. De data asta imi pun intrebari si caut solutii pentru mine si pentru apropiatii mei", a spus acesta.

Prunariu a mai anuntat ca va face toate demersurile legale pentru a-si redobandi drepturile.




sursa:Antena3.ro

Ministerul Sanatatii se eschiveaza de la plata terapiei pentru copiii autisti... Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu Primaria Capitalei: Monumentul "Crucea Secolului" se muta, temporar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x