Pericol de focar de coronavirus, în România! Un fost ministru și-a amenințat angajații! Condiții de trai inumane! VIDEO

Zeci de muncitori sri-lankezi într-o fabrică de textile patronată de Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului și Sportului, au publicat filmări în care au fost amenințați cu poliția de aceasta, dar și cu condițiile lor grele de trai, în Vrancea. Unii dintre ei au fost diagnosticați cu COVID-19.

În urmă cu trei săptămâni, în societatea patronată de Sorina Plăcintă se dădea alarma. O femeie a fost confirmată cu noul coronavirus. Filmările făcute de muncitori arată că fostul ministru al tineretului şi sportului pare că vrea să scape de angajaţi.

„Trebuie să fiţi calmi, trebuie să vă luaţi salariile, trebuie să semnaţi pentru ce vă dăm şi dacă nu e corect aveţi posibilitatea să faceţi plângeri. Dar nu vă apucaţi să faceţi zgomot aici”, le spunea ea.

„Acum o lună, 21 de oameni au fost daţi afară de management. Unii lucrau în fabrică de un an, doi ani, alţii de trei ani. Nu ne-am luat salariile de o lună”, a spus unul dintr sri-lankezi.

La finalul lunii aprilie, cinci srilankezi erau confirmaţi cu COVID 19. Aşa că alţi peste 50 au fost izolaţi în centrul unde erau cazaţi de fosta senatoare de când au venit în România. Aici, nu există apă caldă, rugina şi igrasia sunt peste tot, iar băile arată ca după un bombardament.

„În total sunt 9 oameni într-un singur dormitor. Aceste băi sunt folosite de toţi oamenii de aici. 12 băi. 80 de oameni folosesc 12 băi”, a mai spus unul dintre sri-lankezi.

Sorina Plăcintă susţine că societatea pe care o reprezintă a respectat legea

Contactată de Observator, Sorina Plăcintă a refuzat să ofere un punct de vedere verbal. A transmis, în scris, că susţine că societatea pe care o reprezintă a respectat legea.

Măștile de protecție, obligatorii, din 15 mai! Unde vor fi obligați românii să le poarte - VIDEO

„Societatea Sorste SA, a cărei reprezentant legal sunt, reconfirmă faptul că toate deciziile manageriale pe care le ia sunt în conformitate cu legislația în vigoare, în respect pentru drepturile și libertățile persoanelor și în acord cu normele de securitate în muncă și sănătate publică”, a transmis Sorina Plăcintă.

Zilele trecute, o altă femeie din Centru a fost confirmată cu Covid-19, în timpul izolării. Este acum la Spitalul din Adjud.

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Ce se schimbă, după 15 mai! În ce condiții scăpăm de declarație! Ce devine obligatoriu, cum se va circula în afara localităților și ce se va redeschide!

Luni, după ce Observator a făcut publică drama muncitorilor din Sri Lanka, DSP a venit, într-un final, să-i testeze. 46 de oameni au făcut testul PCR, dar încă nu au fost comunicate rezultatele.

Citește și
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Aşa că oamenii, şi fără bani şi ţinuţi într-o mizerie greu de descris în cuvinte, stau cu sufletele la gură pentru a afla dacă şi câţi sunt bolnavi. Dacă vor fi depistaţi pozitiv, centrul din Garoafa va trebui băgat în carantină. Numai că, după ieşirea din starea de urgenţă, această măsură NU va mai fi legală.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri