Antena Căutare

Pericol iminent! Procuror DIICOT: ,,România va deveni în curând țară producătoare de droguri''

Avertisment de ultimă oră! Procurorul DIICOT Felician Voicu avertizează că, România riscă să se transforme din țară de tranzit pentru cartelurile internaţionale, în ţară producătoare de droguri.

Avertisment de ultimă oră! România se transformă în țară producătoare de droguri! Prin ce metode au reușit ,,românii grădinari'' să transforme România într-una dintre țările cu cele mai multe culturi de canabis

Avertisment de ultimă oră! Procurorul DIICOT Felician Voicu avertizează că, România riscă să se transforme din țară de tranzit pentru cartelurile internaţionale, în ţară producătoare de droguri.

Ceea ce stă la baza afirmațiilor procurorului, sunt chiar statisticile oficiale, care arată că la nivel mondial, producţia de droguri puternice a crescut cu 200 la sută.

Din păcate, în ultima perioadă, oferta a crescut extrem de mult, iar prețurile au scăzut. Astfel, nu există niciun obstacol care să îi intimideze pe traficanți, în producția proprie de cocaină, heroină și ecstasy.

Aceștia nu au neglijat nici culturile de cannabis, ci au împins producția către țările din estul Europei, dovadă fiind zeci de culturi descoperite anul trecut numai în România.

Felician Voicu, procuror DIICOT: ,,În viitorul apropiat România va deveni şi producătoare de droguri.''

Voicu ne asigură că România nu va deveni o țară producătoare de droguri tari, ci de droguri care pot fi ușor de cultivat.

De acest lucru, au început să se ocupe deja mulți ,,pasionați'' de plantații care au fost descoperiți în ultimii doi ani de către ofițerii antidrog. Pentru că românii sunt destul de inventivi, posibilitățile de cultivare sunt diverse, astfel, zeci de culturi indoor și outdoor au fost identificate. Fie că sunt în apartamente, sere sau lanuri de porumb, aceste plante au nevoie de condiții speciale, ceea ce i-a dat de gol pe mulți dintre ,,producători'' datorită facturile prea mari la curent.

Felician Voicu, procuror DIICOT afirmă că o mare parte din aceste producții ajung și în afara țării ,,Fiind obţinute astfel importante sume de bani de către persoanele care înfiinţează astfel de culturi ilicite pe teritoriul României şi implicit posibilitatea finanţării de către aceşti membri ai unor grupuri infracţionale organizate în săvârşirea unor altfel de infracţiuni'', conform digi24.

Pentru că fiecare infracțiune aduce cu sine implicare de resurse din partea statului, procurorul Felician Voicu, dorește ca măsurile să fie luate împotriva producătorilor de droguri, mai mult decât a consumatorilor.

Potrivit statisticilor, la nivelul DIICOT, sunt peste 6.000 de dosare legate de droguri pentru consum propriu, iar numărul lor creşte de la an la an.

Se fac angajări în Poliția Română! Au fost scoase la bătaie posturi în cadrul mai multor structuri... Accident cumplit în București! Trei polițiști și un jandarm, răniți grav! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x