Antena Căutare

România, în plină epidemie de coronavirus. Peste 2.500 de români vor fi testați în fiecare zi pentru COVID-19

Numărul persoanelor testate pentru coronavirus va crește, în următoarele zile, la 2.5000 pe zi, anunță premierul Ludovic Orban.

România, în plină epidemie de coronavirus. Peste 2.500 de români vor fi testați în fiecare zi pentru COVID-19
România, în plină epidemie de coronavirus. Peste 2.500 de români vor fi testați în fiecare zi pentru COVID-19

Astfel, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc marți seară, Ludovic Orban a explicat măsurile ce vor intra în vigoare în următoarele ore și, de asemenea, a declarat că va crește capacitatea de testare.

”Oviectivul nostru într-un interval de 5-7 zile e să creştem capacitatea la peste 2000 de teste, chiar la 2500 de teste pe zi. O să dăm dreptul spitalelor judeţene să facă achiziţii directe. E vital ca un număr cât mai mare de contractori să poată face contract.”, a declarat el.

Premierul Ludovic Orban, declarația momentului despre testele rapide! „Eliberăm oameni purtători de coronavirus, care pot transmite altora”

De asemenea, el a anunțat că vor fi cumpărate noi echipamente.

”Creşeterea capacităţii de diagnostricare e importantă. În funcţie de ea identificăm persoanele contaminate cu virusul. Am plecat de la un număr redus, de Real Time PCR. Au funcţionat 9 în prima parte, acum sunt 19. Am identificat toate PCR urilor care pot fi puse în funcţiune. Am cumpărat până în prezent 10 aparate noi. Sunt distribuite în teritoriu. Prin Unifarm avem un contract înc are au fost luate 10 PCR-uri. Patru au fost deja montate. Problema cea mai mare va fi asigurarea kit-urilor de testare. Aici multă lume se prcepe la coronavirus. Epidemiologii, membrii Grupului de suport Ştiinţific au spus clar: diagnosticarea trebuie făcută pe PCR. Nu există teste rapide. Ele există, dar au o precizie care nu ne conferă siguranţă că persoanele diagnosticate negativ chiar sunt aşa. E o marjă de roare de 20%, chiar şi mai mult. Dacă din 100 de persoane 20 sunt diagnsticate greşit înseamnă că noi am elibera cu certificat persoane purtătoare de virus.”, a mai explicat premierul.

Previziune terifiantă, de la cercetători! Ce urmează după pandemia de coronavirus. „COVID-19 este doar începutul! Ne-o facem cu mâna noastră!”

Premierul Ludovic Orban, declarația momentului despre testele rapide! „Eliberăm oameni purtători de coronavirus, care po... Premierul Ludovic Orban, conferință de presă LIVE: „Două ordonanțe de urgență, ca să ajutăm românii cu credite”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x