Antena Căutare

Peste 35% dintre romance au facut cel putin un avort

Peste 35% dintre femeile din Romania au facut un avort, conform unui sondaj realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Comparativ cu anii precedenti, procentul intreruperilor de sarcina este in scadere in cazul femeilor din categoria de varsta 18-32 de ani.

Potrivit IPP, "femeile din esantionul cercetarii, reprezentative la nivel national, au in general un nivel scazut de educatie sexuala, respectiv in domeniul sanatatii reproducerii si cunosc foarte putin despre efectele folosirii mijloacelor de contraceptie".

Astfel, pe baza raspunsurilor primite, 36% dintre femei au avut cel putin un avort. Totodata, o femeie din patru cu varsta peste 33 ani a declarat ca a facut macar un avort.

Desi majoritatea femeilor (67%) pretind ca stiu suficient in legatura cu metodele de prevenire a sarcinilor nedorite dar ca nu le folosesc (48% nu folosesc prezervativ, 56% nu folosesc anticonceptionale), 52% afirma ca au auzit despre reactii adverse pe care anticonceptionalele orale le-ar produce.

Citeste articolul complet in Jurnalul!

A murit Emanuel Valeriu, jurnalist si fost director general al TVR... Arges: Zeci de elevi, blocati la o cabana pe munte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x