Antena Căutare

Filmul ,,Moromeții 2", un real succes în cinematografia românească. Peste 4000 de oameni au participat la Premiera de Gală. Când apare în toate cinematografele din România

Luni, 5 noiembrie a avut loc premiera de gală a unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului ,,Moromeții 2", la Sala Palatului, București. în regia lui Stere Gulea. După 30 de ani, povestea Moromeților continuă, reușind încă de la prima apariție să ajungă la inimile a peste 4000 de spectatori. 

Luni, 5 noiembrie a avut loc premiera de gală a unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului ,,Moromeții 2", la Sala Palatului, București, în regia lui Stere Gulea. După 30 de ani, povestea Moromeților continuă, reușind încă de la prima apariție să ajungă la inimile a peste 4000 de spectatori.

Filmul ,,Moromeții 2", un real succes în cinematografia românească. Peste 4000 de oameni au participat  la Premiera de Gală.  Când apare în toate cinematografele din România

,„Ce s-a întâmplat la Sala Palatului este ceva unic pentru mine: 4000 de oameni bucurați, emoționați, mișcați de un film românesc. Sunt în continuare uimit și uluit de acest val incredibil de iubire. Să nu mai zicem ca n-avem public, că e needucat și nu înțelege filmele noastre, că nu sunt cinematografe. Publicul există și de-abia așteaptă sa fie provocat și scos din inerție. Tot ce mai rămâne e să și facem filmele pe care acest public le merită”, a declarat producătorul Tudor Giurgiu după eveniment.

Acest film autentic reușește să trezească în fiecare dintre noi spiritul autentic românesc, transmițând într-o manieră impecabilă, emoțiile pe care unul dintre cele mai frumoase romane din literatură română le-a păstrat într-o ,,capsulă a timpului".

Scriitorul Radu Paraschivescu a povestit înaintea proiecției că acest film de succes este ,,grația binelui", explicând că această metaforă reprezintă, de fapt, rezultatul muncii a unor oameni talentați și dedicați, care s-au implicat total și cu mult entuziasm și adunându-se în jurul unei idei bine închegate cu scopul de a crea o capodoperă demnă să insufle spectatorilor emoție și autenticitate.

Filmul ,,Moromeții 2", un real succes în cinematografia românească. Peste 4000 de oameni au participat  la Premiera de Gală.  Când apare în toate cinematografele din România

Sursă foto:miscareaderezistenta.ro

Finalul filmului a accentuat emoțiile tuturor celor prezenți, fiind acompaniat de interpretarea live a piesei de pe genericul filmului, bocetul „Zorilor”, de către Maria Dragomiroiu. Momentul a fost urmat de urcarea pe scenă a actorilor Roberta Mitache, Mihai Bobonete, Cristian Şofron, Ana Ciontea, Dragoş Huluba, Lucian Iftime, George Albert Costea, Alex Bogdan, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac, Anca Androne, Paul Chiribuţă, Marian Râlea, Marian Adochiţei, Ioana Bugarin, Florin Zamfirescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Gheorghe Visu, Ion Caramitru, Oana Pellea (Fica, sora mai mică), Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Paştina (Niculae Moromete), Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete) și a realizatorilor Vasile Șirli (muzica), Dana Păpăruz (costume), Cristian Niculescu (scenografie), Alexandra Gulea (montaj), Dana Bunescu (montaj și sunet), Vivi Drăgan Vasile (imagine), Tudor Giurgiu (producție), Oana Giurgiu (producție) și Stere Gulea (regie).

Maestru Horațiu Mălăele joacă rolul lui Ilie Moromete

Filmul ,,Moromeții 2", un real succes în cinematografia românească. Peste 4000 de oameni au participat  la Premiera de Gală.  Când apare în toate cinematografele din România

Spectatorii au fost plăcut surprinși încă de la intrarea în sală, atunci când au fost întâmpinați de copilași îmbrăcați în haine de epocă care ofereau ziarul ,,Dreptatea" realizat special pentru acest eveniment. Surprizele nu s-au terminat aici, căci la ieșirea din sală, spectatorii au primit cărți poștale cu imagini din film, semnate de actori.

Filmul ,,Moromeții 2", un real succes în cinematografia românească. Peste 4000 de oameni au participat  la Premiera de Gală.  Când apare în toate cinematografele din România

Echipa filmului a pornit într-o caravană prin țară din 29 octombrie și a trecut deja prin 13 orașe – Oradea, Piatra Neamț, Hunedoara, Zalău, Deva, Oravița, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Petroșani, Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin și Craiova. Proiecțiile speciale au rulat toate cu casa închisă, spectatorii de pretutindeni au primit pelicula cu entuziasm și aplauze, în Craiova organizându-se la cererea publicului o proiecție suplimentară pe lângă cele două programate inițial.

Turneul de promovare și-a propus să ajungă în aproape 60 de orașe, organizându-se proiecții și în spații alternative de cinema astfel încât pelicula să poată fi văzută de cât mai mulți spectatori.

Când apare în cinematografe

În București mai urmează două proiecții în prezența echipei, pe 9 noiembrie la CinemaCity Mega Mall, de la ora 21:30 și pe 16 noiembrie la Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00. Alte orașe unde Caravana va mai ajunge cu proiecții de gală, până la finalul lunii, sunt Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Suceava, Bacău, Galați, Brăila și Roman.

Din 16 noiembrie filmul intră în cinematografele din întreaga țară, inclusiv în rețeaua Cinema City.

Sursă: Cinemagia.ro

Doliu imens! Compozitorul coloanei sonore a celui mai romantic film din istorie, „Love Story”, a murit... Filmările pentru “Top Gun 2” amânate din cauza lui Tom Cruise! Ce decizie de ultim moment a luat actorul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x