Antena Căutare

Peste 60 de cranii de cabaline, descoperite pe un camp din judetul Satu Mare

Descoperire macabra pe un camp din judetul Satu Mare, in plin scandal al carnii de cal. Peste 60 de cranii de cabaline, aflate in diferite stadii de descompunere, au fost gasite aruncate pe o distanta de 50 de metri. Cativa jurnalisti din presa locala au anuntat deja autoritatile, care incearca acum sa stabileasca provenienta osemintelor

Craniile cailor zaceau pe un teren agricol din localitatea satmareana Draguseni. Erau imprastiate pe o distanta de aproximativ 50 de metri de-a lungul unui canal si au fost vazute, prima data, de cativa sateni. Ei au alertat imediat presa locala, iar jurnalistii au anuntat la randul lor autoritatile. “Au fost identificate 68, care erau transate fara musculature”, a declarat medicul veterinar Liviu Pop, de la DSVSA Satu Mare.

Ramasitele arata ca animalele au fost sacrificate in abator. Oasele erau in diferite stadii de descompunere: unele de doua zile, altele de doua saptamani.

Chiar daca in judetul Satu Mare exista o unitate autorizata pentru sacrificarea cabalinelor, autoritatile, dar si satenii, exclud complet varianta ca oasele sa provina de acolo. “Noi avem in judetul satu-mare un abator autorizat sa sacrifice cabaline, dar nu a desfasurat o asemenea activitate”, a declarat Corneliu Ceica, directorul DSVSA Satu Mare.

“Nu s-a mai intamplat niciodata, de 22 de ani sunt sigur ca nu s-a mai intamplat asa ceva”, sustine si Gheorghe Gyakon, primarul comunei Turulung.

Politistii au deschis acum o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat si de unde provin craniile. Misiunea lor nu va fi deloc usoara, mai ales ca terenul pe care au fost descoperite ramasitele se afla in apropierea frontierelor cu Ungaria si Ucraina.

Un incendiu a mistuit o casa proaspat renovata din Brasov... Ploaie de amenzi pentru pietonii care au traversat strada neregulamentar in Timisoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x