Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Examenul de Evaluare Națională 2020 ar putea fi amânat. Părinții și elevii cer măsuri urgente: „Este total lipsit de responsabilitate”

Examenul de Evaluare Națională 2020 ar putea fi amânat. O petiție, inițiată de un psiholog, strânge un număr impresionant de semnături. Conform specialiştilor, copiii greşesc mai des atunci când lucrează sub presiune.

Examenul de Evaluare Națională 2020 ar putea fi amânat. Părinții și elevii cer măsuri urgente: „Este total lipsit de responsabilitate”

Mama elevului cere amânarea cu cel puţin o lună a Examenului de Evaluare Națională 2020 şi găsirea unor soluţii pentru ca toţi copiii să fie trataţi egal.

„Mi se pare total lipsit de responsabilitate ca, după ce șapte săptămâni, s-a spus că examenul va fi amânat, ca după ce nu s-a ştiut exact ce materie se face şi în ce ordine, să cerem să intre în Examenul de Evaluare Naţională ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus Maria Mermezan iniţiatoarea petiţiei.

Amânarea Evaluării Naționale 2020 nu ar fi, însă, unica variantă care ar trebui luată în calcul.

„În aceeaşi măsură, sunt de acord cu anularea examenului şi intrarea copiilor la liceu doar pe baza mediei celor patru ani, însă mi se pare că supunerea lor unui examen în acest moment este nerealist şi este un abuz”, a precizat Maria Mermezan.

Citește și:

Bianca a fost infectată 74 de zile cu noul coronavirus. Românca i-a uimit pe medicii din Italia: „Este un record. Trebuie să înțelegem cum a fost posibil”

Petiţia are deja susţinători printre părinţii copiilor aflaţi în aceeaşi situaţie.

Printre elevi părerile sunt împărţite. Cât despre învăţământul la distanţă de un click, acesta rămâne doar o variantă de moment.

„Ştiu că profesorii îşi dau interesul şi silinţa pentru a putea fi pregătiţi pentru examen doar că nu prea ajută, adică nu merge.”

Citește și:

„Masca nu ajunge! OBLIGATORIU de știut!!!” Medicul Monica Pop, avertisment dur: „Pericol de contaminare! Un lucru puțin cunoscut de public”

Specialiştii spun că trecerea bruscă la învăţământul online i-a dezechilibrat pe elevi.

Asociația Învățătorilor din Romania a propus chiar să se renunțe la Evaluarea națională şi la examenul de Bacalaureat în acest an.

Recomandari