Antena Căutare

Plata chiriei și a facturilor la utilități, amânată pentru o categorie de români! Care sunt condițiile

Informația momentului! În ultima ședință de Guvern a fost adoptată o hotărâre prin care o anumită categorie de români poate beneficia de amânarea plății facturilor la utilități sau chirie, dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

Plata chiriei și a facturilor la utilități, amânată pentru o categorie de români! Care sunt condițiile Galerie
Măsura se aplică în perioada stării de urgență

Avocaţii, notarii publici şi executorii judecătoreşti pot beneficia de amânarea obligaţiei de plată a facturilor la utilităţi şi chirie pe perioada stării de urgenţă dacă îndeplinesc anumite condiţii.

Criteriile apar într-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă de guvern şi publicată în Monitorul Oficial.

citește și: Ce au trecut în declarație doi traficanți de droguri din Tulcea, ieșiți în oraș! Polițiștii au fost uluiți

CONDIȚII PENTRU AMÂNAREA PLĂȚII FACTURILOR SAU A CHIRIEI

Potrivit actului normativ, pe durata stării de urgenţă beneficiază de amânarea la plata pentru serviciile de utilităţi - electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, precum şi de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinaţie de sediu profesional formele de exercitare a profesiei de notar public, formele de exercitare a profesiei de avocat şi formele de organizare a profesiei de executor judecătoresc care îndeplinesc, cumulativ, mai multe criterii.

Plata chiriei și a facturilor la utilități, amânată pentru o categorie de români! Care sunt condițiile

Măsura se aplică în perioada stării de urgență

Notarii, executorii și avocații pot solicita amânarea plății facturilor la utilități sau a chiriei

Acestea sunt:

  • * au avut un venit net de maximum 200.000 de euro, echivalent în lei, în anul 2019 sau, dacă venitul pentru acest an nu a fost calculat, în anul 2018;
  • * în cadrul formei juridice de exercitare/organizare a funcţiei/profesiei îşi desfăşoară activitatea, ca salariaţi, inclusiv salarizaţi în interiorul profesiei şi/sau colaboratori, maximum 9 persoane;
  • * şi-au întrerupt activitatea total sau parţial ori şi-au redus activitatea, ca urmare a măsurilor dispuse de autorităţi, înregistrând în luna pentru care se solicită amânarea pierderi de cel puţin 25% faţă de media încasărilor pe ultimele 6 luni înaintea instituirii stării de urgenţă.

citește și: „Confundați carantina cu sejurul?!”. Managerul unui hotel în care stau români, detalii revoltătoare: „Obiecte smulse din pereți, gunoaie aruncate de la balcon și urlete”

Nu beneficiază de amânarea la plată formele de exercitare/organizare a funcţiei/profesiei care nu şi-au respectat obligaţia de asigurare a continuităţii activităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă, se arată în hotărâre.

Îndeplinirea condiţiilor impuse se atestă prin declaraţia pe propria răspundere a coordonatorului formei de exercitare a profesiei/funcţiei, pe care o transmite co-contractantului, lunar, la data scadenţei obligaţiei de plată a serviciilor de utilităţi şi/sau chiriei.

Coordonatorul formei de exercitare a profesiei/funcţiei transmite lunar declaraţia pe propria răspundere şi informaţia privind facilitatea legală de care a făcut uz şi organului de conducere al organizaţiei profesionale din care face parte, care poate să facă verificări cu privire la veridicitatea datelor declarate, se mai precizează în hotărârea aprobată de Guvern, informează cei de la Agerpres.

Amendat cu repetiție. Un bărbat din Argeș are de plătit o mică avere... Observator Update, 10 aprilie, ora 11:00: De Înviere oamenii vor primi lumina de la Ierusalim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x