Antena Căutare

Unic în Moldova! Orașul în care vei putea plăti la piață cu cardul! „N-am crezut că voi vedea vreodată POS la tarabe!“

Plata cu cardul la piață a devenit o realitate! Galați este primul oraș din Moldova unde, începând din 19 spetembrie, gogoșarii, cartofii și roșiile se pot plăti cu POS-ul.

Plata cu cardul la piață a devenit o realitate! Galați este primul oraș din Moldova unde, începând din 19 spetembrie, gogoșarii, cartofii și roșiile din piașă se pot plăti cu POS-ul.

Până la acest moment sunt disponibile 20 de POS, însă numărul acestora va creşte în perioada următoare.

„Dorim ca, prin intermediul acestui proiect, să îi atragem şi pe cei care nu sunt, în mod tradiţional, clienţii fideli ai pieţei din Galaţi. Pe 20 septembrie, deschidem aici Târgul de Toamnă, iar prin introducerea plăţii cu cardul sperăm să avem primii clienţi din categoria celor care în mod normal ocolesc piaţa”, declară Viorica Sandu, director al Pieţei Agroalimentare Galaţi.

Unic în Moldova! Orașul în care vei putea plăti la piață cu cardul! „N-am crezut că voi vedea vreodată POS la tarabe!“


„Peste tot în lume, chiar şi în pieţele volante, aveţi posibilitatea de a plăti cu cardul la comercianţi. De aceea mă bucur că am ajuns şi noi, la Galaţi, să intrăm în această categorie“, a afirmat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Locuitorii oraşului s-au arătat foarte încântaţi de noua facilitate.

Decizia de a introduce POS-UL a fost luată după ce un studiu a arătat că nouă din zece adulţi care locuiesc la oraş deţin un card bancar şi fac plăţi cu acesta, în medie, de două ori pe săptămână.

„N-am crezut că voi vedea vreodată POS la tarabe! Mă obişnuisem cu ideea că înainte de a ajunge la piaţă trebuie să caut un bancomat, cu toată bătaia de cap aferentă: lipsa unui loc de parcare în apropiere, eventualitatea unei defecţiuni a aparatului şi aşa mai departe. Pot spune că mi s-a uşurat puţin viaţa cu chestia asta”, ne-a mărturisit Mariana Murgu, aflată printre primii beneficiari ai noului sistem din Piaţa Centrală.

„Rezultatele obţinute în urma proiectului-pilot implementat în Piaţa Cibin ne bucură şi ne arată, încă o dată, că apetitul românilor pentru plăţile electronice a crescut exponenţial în ultimii ani, iar dorinţa producătorilor de a alinia comerţul la standardele europene Smart este din ce în ce mai puternică. Instalarea POS-urilor în piaţa din Galaţi vine ca o continuare naturală a acestui demers care, cu timpul, suntem ferm convinşi că va reuşi să transforme plăţile electronice în normalitate”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

„În cele trei luni de când am testat proiectul la Sibiu, numărul de POS-uri montate în piaţă s-a dublat. Am extins proiectul la a doua piaţă din Sibiu, unde au fost montate trei aparate. Producătorii sunt mulţumiţi că le-au crescut vânzările şi că pot folosi aparatul şi când vând produse în locuri din afara pieţei. Pentru unii dintre ei a devenit un mijloc de economisire pentru că atunci când primeau banii cash, îi cheltuia.” a declarat Teodor Ioan Birţ, preşedintele AAPR.

Evenimentul introducerii POS-ului la piață a fost inaugurat de artiştii Teatrului de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi care au încântat participanții cu acorduri muzicale. Tot din 19 septembrie, plata cu cardul a fost introdusă şi la casa de bilete a Teatrului Dramatic din Galaţi.


Anton avea opt ani și a murit zdrobit de asfalt. Bătut de părinți, s-a aruncat pe geam pentru a scăpa de lovituri: "... Bărbat care şi-a procurat documente false pentru încadrare în grad de handicap, trimis în judecată; funcţionarul care a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x