Antena Căutare

Plecați în misiuni, știind că lacrimile copiilor de acasă nu se usucă niciodată! „Tăticul o să plece, da? Şi o să plec pentru o perioadă mai mare”

"Tati este militar şi apără ţara!" Sunt cuvintele unei fetiţe de doar patru ani şi jumătate. Nu ştie ce este războiul şi nici ce pericole îl aşteaptă pe tatăl ei. Dar ştie foarte bine ce e dorul.

"Tati este militar şi apără ţara!" Sunt cuvintele unei fetiţe de doar patru ani şi jumătate. Nu ştie ce este războiul şi nici ce pericole îl aşteaptă pe tatăl ei. Dar ştie foarte bine ce e dorul.

George, tatăl Denisei, e deja în Kandahar. Alături de alţi camarazi care şi-au lăsat familiile acasă şi luat cu ei o fotografie.

Pe câmpul de luptă nu le tremură mâna pe armă aşa cum le tremură vocea atunci când le spun copiilor cea mai grea poveste - povestea unei misiuni în care se poate întâmpla orice. Urmăriţi un material realizat de Sonia Simionov şi Loredana Popovici.

Un cântec în loc de rămas bun. George are lacrimi în ochi. Îşi ţine copilul de mână în seara dinaintea plecării în misiune. În cuvinte simple, caporalul încearcă să îi explice fetiţei că nu-l va vedea o perioadă. Dar este întrerupt cu o emoţie greu de descris.

Denisa are patru ani şi jumătate. Nu înţelege exact ce înseamnă teatrul de război. Iar George o asigură, cu zâmbetul pe buze, că totul va fi bine.

Pentru caporalul George Motrun e prima misiune externă.

Pentru colegul lui, Dragoş, este a treia. Doar că este prima dată când pleacă de lângă David, fiul lui, de care cu greu reuşeşte să se despartă.

Acolo, departe de casă și de siguranță, militarii români luptă, știind că acasă lacrimile copiilor lor nu se usucă niciodată pe obraz...

Cel mai șocant accident feroviar din acest an! Un șofer a accelerat în fața trenului și tragedia care a urmat i-a împiet... Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. JALE: doar 48 de elevi din România au luat nota 10. Lista completă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x