Antena Căutare

Marcel Vela a recunoscut! Polițiștii nu mai dau amenzi românilor până pe 15 mai: "Au fost aplicate doar câteva avertismente"

Întrebat dacă după decizia CCR au mai fost aplicate amenzi, Ministrul de Interne, Marcel Vela a spus că au fost date câteva avertismente, fără a fi aplicate amenzi pentru prevederile din ordonanţele militare de către polițiști.

Marcel Vela a recunoscut! Polițiștii nu mai dau amenzi românilor până pe 15 mai: "Au fost aplicate doar câteva avertismente" Galerie
Amenzile aplicate în perioada stării de urgență au fost declarate neconsituționale de CCR | Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a admis că decizia Curţii Constituţionale privind amenzile aplicate pe perioada stării de urgenţă "afectează toată România", el adăugând că în starea alertă vor exista metode de sancţionare.

"Nu mă afectează pe mine, afectează toată România, pentru că decizia Curţii Constituţionale este un moment în care statul sau cei care protejează sănătatea populaţiei nu mai au instrumente coercitive pentru a lua măsuri împotriva celor care încalcă regulile şi pun în pericol sănătatea publică. Dar, repet, analizăm această situaţie cu multă celeritate şi cu siguranţă vom avea în perspectiva stării de alertă metode prin care cei care fac unele gesturi reprobabile, discutabile, încălcând regulile sau punând în pericol viaţa celor dragi, să fie sancţionaţi într-o formă sau alta, conform legii", a declarat Marcel Vela, într-o intervenţie telefonică Digi 24.

Marcel Vela a recunoscut! Polițiștii nu mai dau amenzi românilor până pe 15 mai: "Au fost aplicate doar câteva avertismente"

Marcel Vela, Ministrul de Interne

Hepta

Citește și: Putem ieși din oraș după data de 15 mai? Răspunsul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

După decizia CCR, polițiștii au aplicat avertismente, în loc de amenzi

Întrebat dacă după decizia CCR au mai fost aplicate amenzi, Vela a răspuns: "Au fost date câteva avertismente, fără a fi date amenzi pentru prevederile din ordonanţele militare; evident că au fost date amenzi suficiente pe alte teme care ţin de prevederi ale Codului penal sau ale Codului rutier".

Citește și: Ce simbolizează geaca de piele, purtată de Marcel Vela! Ministrul Afacerilor Interne: „De când a început situația de criză înnoptez la minister”

Miercuri, Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra prevederilor art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, stabilind că acestea sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate, iar stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a poliţiştilor.

Experiment bizar făcut de Viorel Cataramă. În ce stare se află omul de afaceri, după ce a îmbrățisat bolanvi de coronavi... Președintele Colegiului Medicilor români a explicat care sunt cele mai expuse persoane în cazul infecției cu COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x