Căutare Live

Putem ieși din oraș după data de 15 mai? Răspunsul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a explicat prin intermediul unui apel video la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ce trebuie să știe românii despre ridicarea restricțiilor de circulație și care sunt noile reguli valabile după data de 15 mai.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat miercuri că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

MARCEL VELA EXPLICĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ DATA DE 15 MAI

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Marcel Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

citește și: Românii, întrebări despre data de 15 mai! Răspunsurile lui Marcel Vela, din nou, pe Facebook

După acest anunț, numeroși români au rămas cu întrebări, iar Marcel Vela a explicat, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, ce se va întâmpla după data de 15 mai în ceea ce privește deplasările.

Putem ieși din oraș după data de 15 mai? Răspunsul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Marcel Vela a explicat ce se întâmplă după data de 15 mai

Marcel Vela a explicat ce se întâmplă după data de 15 mai

„Într-adevăr, mi-am făcut un obicei ca în fiecare zi de miercuri să răspund la întrebări ce vin din partea românilor pe contul meu de socializare. Am și obiceiul de-a răspunde cu prea multe propoziții într-o frază, motiv pentru care mulți au obiceiul de-a prelua din informația inițială doar ceea ce dă bine, de exemplu, într-un titlu de presă. Ieri am revenit la postări, în sensul de-a explica ceea ce am zis cu privire la această limită.

citește și: Vom putea ieşi la iarbă verde, după 15 mai? Marcel Vela, clarificări! „Trebuie să îndepliniți toate aceste condiții”

Este foarte greu de delimitat o localitate cu forțele de ordine publică și am dat exemplu București-Ilfov. Foarte mulți din Ilfov lucrează în București și foarte mulți din București s-au mutat în Ilfov. Și atunci această limită teritorială nu poate fi respectată în sensul strict al cuvântului. Această limită este greu de delimitat și va fi foarte greu pentru cei care fac controale să delimiteze anumite aspecte. Declarațiile pe propria răspundere vor avea un impact procedural complicat și suntem în analiză pentru a elimina aceste zone stricte administrativ-teritoriale, gândind alte soluții și variante care să se focalizeze pe motivele ieșirii din zona teritoriului sau a localității”, a explicat Marcel Vela, la Neatza cu Răzvan și Dani.

MARCEL VELA, RĂSPUNSUL AȘTEPTAT DE ROMÂNI

„Putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”, a fost una dintre întrebările primite de Marcel Vela de la un român, pe pagina de socializare.

Citește și
liviu-vârciu-și-concurent-prețul-cel-bun
Prețul cel bun, 2 decembrie 2021. Avram Iancu a înotat toată Dunerea în 89 de zile, fără pauză. Ce a mai dezvăluit concurentul
Prețul cel bun, 2 decembrie 2021. Avram Iancu a înotat toată Dunerea în 89 de zile, fără pauză. Ce a mai dezvăluit concurentul
maria si marius de la mireasa sezon 4 la cererea in casatorie
Mireasa 2021, sezon 4. Marius a cerut-o în căsătorie pe Maria - VIDEO
Mireasa 2021, sezon 4. Marius a cerut-o în căsătorie pe Maria - VIDEO
andreas petrescu, doina teodoru, nicodim ungureanu si angel popescu in rolurile george enescu, regina maria, mihai viteazul si nicolae ceausescu la razi cu roast de la antena 1
Cum arată în realitate actorii care au făcut roast istoric la ediția specială "Râzi cu ROaST" de la Antena 1
Cum arată în realitate actorii care au făcut roast istoric la ediția specială "Râzi cu ROaST" de la Antena 1
Mai multe articole

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Marcel Vela a explicat însă faptul că cetățenii trebuie să păstreze regula distanțării sociale și să folosească materiale de protecție, precum măști și mănuși, dar și produse de igienă personală (dezinfectanți, săpun), pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Marcel Vela, viață de film! A făcut accident cu elicopterul, a fost primar 12 ani și este acum al doilea om în stat! Det... Jo de la X Factor, o adevărată crăiasă a zăpezii în ipostaze sexy, în „Noapte polară”! Artista, dezvăluire neașteptată p...
Ultimele știri