Antena Căutare

Putem ieși din oraș după data de 15 mai? Răspunsul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a explicat prin intermediul unui apel video la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ce trebuie să știe românii despre ridicarea restricțiilor de circulație și care sunt noile reguli valabile după data de 15 mai.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat miercuri că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

MARCEL VELA EXPLICĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ DATA DE 15 MAI

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Marcel Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

citește și: Românii, întrebări despre data de 15 mai! Răspunsurile lui Marcel Vela, din nou, pe Facebook

După acest anunț, numeroși români au rămas cu întrebări, iar Marcel Vela a explicat, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, ce se va întâmpla după data de 15 mai în ceea ce privește deplasările.

Putem ieși din oraș după data de 15 mai? Răspunsul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Marcel Vela a explicat ce se întâmplă după data de 15 mai

Marcel Vela a explicat ce se întâmplă după data de 15 mai

„Într-adevăr, mi-am făcut un obicei ca în fiecare zi de miercuri să răspund la întrebări ce vin din partea românilor pe contul meu de socializare. Am și obiceiul de-a răspunde cu prea multe propoziții într-o frază, motiv pentru care mulți au obiceiul de-a prelua din informația inițială doar ceea ce dă bine, de exemplu, într-un titlu de presă. Ieri am revenit la postări, în sensul de-a explica ceea ce am zis cu privire la această limită.

citește și: Vom putea ieşi la iarbă verde, după 15 mai? Marcel Vela, clarificări! „Trebuie să îndepliniți toate aceste condiții”

Este foarte greu de delimitat o localitate cu forțele de ordine publică și am dat exemplu București-Ilfov. Foarte mulți din Ilfov lucrează în București și foarte mulți din București s-au mutat în Ilfov. Și atunci această limită teritorială nu poate fi respectată în sensul strict al cuvântului. Această limită este greu de delimitat și va fi foarte greu pentru cei care fac controale să delimiteze anumite aspecte. Declarațiile pe propria răspundere vor avea un impact procedural complicat și suntem în analiză pentru a elimina aceste zone stricte administrativ-teritoriale, gândind alte soluții și variante care să se focalizeze pe motivele ieșirii din zona teritoriului sau a localității”, a explicat Marcel Vela, la Neatza cu Răzvan și Dani.

MARCEL VELA, RĂSPUNSUL AȘTEPTAT DE ROMÂNI

„Putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”, a fost una dintre întrebările primite de Marcel Vela de la un român, pe pagina de socializare.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Marcel Vela a explicat însă faptul că cetățenii trebuie să păstreze regula distanțării sociale și să folosească materiale de protecție, precum măști și mănuși, dar și produse de igienă personală (dezinfectanți, săpun), pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Filmare de senzație pentru toți fanii fotbalului! Ce au făcut suporterii Dinamo Dresda, în timpul unui meci... Jo de la X Factor, o adevărată crăiasă a zăpezii în ipostaze sexy, în „Noapte polară”! Artista, dezvăluire neașteptată p...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Ultimele știri
x