Antena Căutare

Polițiștii ar putea verifica dacă românii păstrează distanța la metrou. Trenurile vor circula la 2, maximum 3 minute

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susține că vor fi luate măsuri de siguranţă pentru fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai, iar în privinţa Metrorex se vor folosi toate trenurile disponibile, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute.

Reguli noi la metrou, din 15 mai

Hepta

Mai mult, autoritățile iau în calcul varianta ca polițiștii să verifice permanent dacă distanțarea socială la metrou este respectată de călători. Un set de reguli pentru fiecare mijloc de transport comun în parte urmează să fie stabilit și comunicat ulterior public.

"Vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. (...) Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex", a afirmat ministrul Transporturilor, prezent la conferinţa de presă susţinută de premierul Ludovic Orban după vizita efectuată la Uzina Dacia Mioveni.

Citește și: Va trebui respectată o limită de domiciliu sau județ? Cum se va circula, după 15 mai, în afara localităților. Marcel Vela, clarificare!

Set de reguli pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte

Bode a subliniat că instituţiile statului au obligaţia să vină "cu un set de reguli pentru tot ceea ce înseamnă transportul public, fie că vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie că vorbim despre transportul cu metroul".

Citește și: Anunț de ultim moment! Ce se întâmplă din 15 mai cu românii care se întorc din zonele roșii lovite de Covid-19

Şeful de la Transporturi a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate măsurile concrete care urmează să fie luate pentru fiecare mod de transport în parte. În opinia acestuia, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări în acest sens, care vor fi aplicate de toate statele membre.

Bisericile rămân închise! Premierul Orban: "Poate de la 1 iunie să le deschidem, dar cu slujbe doar în aer liber&qu... GHID PRACTIC: Ce avem voie să facem, ce se deschide și ce rămâne interzis din 15 mai...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x