Antena Căutare

Povestea emoționantă din spatele pozei în care un pompier salvează un bebeluș dintr-o gospădărie inundată

Un pompier a ieșit dintr-o curte inundată cu un bebeluș nou-născut în brațe, încercând să-l salveze din calea apelor. Acest gest de omenie a sensibilizat atât presa, cât și oamenii și în scurt timp poza a devenit virală

Cu oameni ca el se mândrește țara noastră! Pompierul Claudiu Andrei Mitrofan este cel care a salvat un bebeluș nou-născut din gospodăriile afectate de inundațiile din Bistrița-Năsăud. Ce a declarat bărbatul că a simțit în acele momente: "Îmi venea să plâng când am văzut copilul. Și eu sunt proaspăt tătic și nu aș vrea ca fetița mea să..."

În ultimele zile, mai multe localități din Bistrița-Năsăud au fost afectate grav de inundații. Pentru a evita dezastre majore, pompierii au intervenit pentru a evacua locuințele inundate. Una dintre imaginile surprinse de fotografi a impresionat o țară întreagă! Un pompier a ieșit dintr-o curte inundată cu un bebeluș în brațe, încercând să-l salveze din calea apelor. Acest gest de omenie a sensibilizat atât presa, cât și oamenii și în scurt timp poza a devenit virală.

Inspectoratul general pentru Situații de Urgență a postat pe pagina de Facebook povestea pompierului din fotografie. ”Claudiu Andrei Mitrofan, unul dintre cei peste 2600 de salvatori care au acționat în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din județele afectate de vremea rea. Este pompier în cadrul ISU Bistrița-Năsăud de 12 ani, are un puternic accent ardelenesc și o modestie rar întâlnită”, se arată pe pagina de Facebook a IGSU.

Acesta a povestit în acea zi și a explicat povestea din spatele pozei: "S-a umflat pârâul și am mers după ei, au rămas blocați în case. Nu am fost singur, i-am avut aproape pe colegii mei, Daniel și Ioan. Am stat tot timpul în telefon cu stâlpul familiei, am ajuns în localitatea Dumitra și am mers din casă în casă până i-am găsit… Ne aștepta întreaga familie, bunica, mama, tata și copilul lor de numai câteva luni. Îmi venea să plâng când am văzut copilul. Și eu sunt proaspăt tătic și nu aș vrea ca fetița mea să treacă prin așa ceva. Am încercat să-i consolăm, i-am luat în brațe și i-am evacuat repede. Din fericire niciunul dintre ei nu a pățit nimic. Au fost multe intervenții, am acționat peste tot unde am fost chemați”, a povestit pompierul din fotografie. Ceilalți doi pompieri menționați de Claudiu sunt Daniel Andres și Fetinca Ioan, toți trei asigurându-se că familia din județul Bistrița-Năsăud ajunge în siguranță, potrivit libertatea.ro.

Povestea emoționantă din spatele pozei în care un pompier salvează un bebeluș dintr-o gospădărie inundată

Vă reamintim că în urmă cu două zile, zeci de case, curţi şi gospodării din mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost inundate, în urma precipitaţiilor din ultimele ore, iar câteva zeci de persoane au fost evacuate de pompieri întrucât apa le intrase în locuinţe.
Mai multe drumuri au fost blocate de aluviuni, iar localnicii din comuna Budacu de Jos au fost avertizaţi prin Ro-Alert că pe râul Budac a fost depăşită cota de inundaţii cu 60 de centimetri.

În localitatea Dumitra, pompierii au intervenit pentru a evacua mai multe persoane, între care o femeie cu un copil şi o altă femeie, de aproximativ 60 de ani, din locuinţe şi pentru decolmatarea podeţelor asfel ca nivelul apei să scadă.

Miercuri seară, 10 echipaje de pompieri militari (7 de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa şi 3 de la Secţia de pompieri Năsăud) şi toate echipele de voluntari (SVSU) din localităţile afectate sunt pe teren pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii.

Povestea emoționantă din spatele pozei în care un pompier salvează un bebeluș dintr-o gospădărie inundată

„Ești proastă! Ieși afară!” Jigniri și pedepse umilitoare. Asta înseamnă „școală” pentru o elevă din Năvodari... Elicopterul prăbușit la Săpânța a fost prădat de hoți! Componente din aparatul de zbor au fost furate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x