Antena Căutare

Prahova: 14 cazuri de pestă porcină africană, confirmate pe fonduri de vânătoare şi într-o gospodărie

Autorităţile din judeţul Prahova au primit confirmarea privind existenţa mai multor noi focare de pestă porcină africană în mai multe zone din judeţ, noile focare fiind confirmate la mistreţi, dar şi la un porc dintr-o gospodărie, în comuna Măneşti.

Paisprezece noi cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate, în urma analizelor de laborator, arată un comunicat dat publicităţii marţi de Prefectura Prahova. Astfel, patru cazuri au fost confirmate la mistreţi găsiţi morţi pe fondul de vânătoare Cosmina, alte patru au fost descoperite la mistreţi vânaţi pe fondul de vânătoare Malu Roşu, iar doi mistreţi morţi au fost găsiţi pe fondul de vânătoare Mislea. De asemenea, pe fondurile de vânătoare de la Râfov şi Măneşti analizele de laborator au confirmat boala la doi mistreţi vânaţi, iar în comuna Măneşti, satul Coada Izvorului, a fost confirmată boala într-o gospodărie. Autorităţile din judeţ au dispus mai multe măsuri pe fondurile de vânătoare unde a fost confirmată prezenţa pestei porcine africane, între care o cotă suplimentară privind vânătoarea, inspecţii periodice pentru depistarea mistreţilor bolnavi, transportul, în condiţii de siguranţă, al animalelor vânate şi efectuarea de analize în cazul fiecărui porc împuşcat pe respectivele fonduri de vânătoare. Autorităţile au dispus instalarea de dezinfectoare, dar şi interzicerea accesului persoanelor neautorizate în zonele infectate.

Sursa : news.ro

Nemulţumirile din Valea Jiului s-au încheiat după ce angajaţii Complexului Energetic Hunedoara şi-au încasat salariile. ... Militarii români aflați în Irak, reocați temporar, în urma crizei Orientul Mijlociu. Anunțul făcut de președintele Klaus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x