Antena Căutare

Preot din Maramureș, amendat cu 20.000 de lei, pentru că a oficiat slujba cu participarea enoriașilor

Un preot din Maramureș a fost amendat, vineri, cu suma de 20.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor miloitare.

Preot din Maramureș, amendat cu 20.000 de lei, pentru că a oficiat slujba cu participarea enoriașilor
Preot din Maramureș, amendat cu 20.000 de lei

Preotul bisericii ortodoxe din localitatea Recea nu a respectat regulile impuse, astfel cp a fost amndat cu suma de 20.000 de lei, conform CJSU Maramureş, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, poliţiştii maramureşeni care se aflau în misiune şi efectuau activităţi de patrulare pe raza unei localităţi (Recea - n.r.) au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă la care au participat mai mulţi cetăţeni.

De Paște dorințele se împlinesc. Ce trebuie să faceți pentru asta. Superstiții și obiceiuri practicate de sărbătoarea pascală

"Oameni legii au solicitat întreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare. În lăcaşul de cult au fost identificate alte 31 de persoane", a precizat sursa.

Poliţiştii au efectuat verificările necesare pentru a stabili câte persoane au avut atribuţii pentru oficierea slujbei, respectiv pentru Paşti (pregătirea pâinii binecuvântate, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin), urmând ca celelalte persoane, care au asistat la serviciul religios, să fie sancţionate contravenţional.

Cum să colorezi ouăle de Paște, fără să folosești vopsea. Este natural și mult mai sănătos. Trucuri folosite din bătrâni

Totodată, în cursul dimineţii de sâmbătă, autorităţile locale au fost sesizate de cetăţeni pe pagina de socializare că în faţa Catedralei Ortodoxe din municipiul Baia Mare se află aşezată o masă unde o persoană împarte prescură trecătorilor.

Sute de tineri au adus bucurie în casele vârstnicilor singuri. Au inițiat campania"Adoptă un bunic"... Corul Madrigal, își mută concertul de Paște de la Ateneu, în mediul online...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x