Antena Căutare

Sute de tineri au adus bucurie în casele vârstnicilor singuri. Au inițiat campania"Adoptă un bunic"

Deşi pandemia îi obligă să stea în case, nu trebuie să-i uităm pe cei mai în vârstă! Bătrânii au nevoie, mai mult ca oricând, de o vorbă frumoasă şi de un sprijin. Tocmai de aceea, sute de tineri din Braşov şi-au unit forţele pentru a le aduce o bucurie vârstnicilor în această perioadă grea.

Au iniţiat campania '' Adoptă un bunic'' iar apoi au donat bani pentru a le cumpăra alimente pentru masa de Paşte. Şi ar mai fi ceva. le-au trimis şi o scrisoare.

De cum le-a deschis uşa voluntarilor, bunica Lidia nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile. Nu se mai aştepta ca cineva să-i facă o bucurie atât de mare. E singură de zece ani şi poartă pe umeri şi povara unei boli. Cea care s-a oferit să o ajute de sărbători, de la distanţă, este scriitoarea Petronela Rotar. În coletul cu alimente i-a pus şi o scrisoare.

Gestul acesta i-a adus lacrimi de bucurie în ochii bunicii.

"Întâmplarea a făcut ca doamna să imi spună ca ii place sa citeasca si ca nu mai are carti pentru ca le-a vandut ca sa aiba ce manca. I-am pregatit un pachet cu carti, inclusiv cărtile mele", a declarat Petronela.

Petronela abia aşteaptă să o cunoască. I-a promis că o va sprijini cu orice are nevoie. Peste 150 de bătrâni singuri, cu dizabilităţi sau fără posibilităţi financiare, au avut parte de vizite emoţionante în prag de sărbătoare.

Sechestrați în paradis! Cum au rămas izolați pe continent african, doi tineri români

Donațiile continuă să curgă, ceea ce înseamna că putem face din campania adopta un bunic.

Campania Adoptă un bunic este inţiată de comunitatea din Braşov. Pe lângă alimente, tinerii darnici le-au oferit vârstnicilor şi gânduri bune, scrise pe hârtie.

Pentru bătrâni, volunatrii care le-au adus pachetele la uşă şi cei care i-au adoptat de Paşte sunt.eroii de la distanţă, care promit să nu-i lase singuri.

Urmăriți toată știrea prezentată în cadrul Observatorului, accesând clipul video de mai sus.

Sechestrați în paradis! Cum au rămas izolați pe continent african, doi tineri români... Preot din Maramureș, amendat cu 20.000 de lei, pentru că a oficiat slujba cu participarea enoriașilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x