Antena Căutare

Preot şi dascăl din Iaşi, pozitivi cu coronavirus, umblau din casă-n casă

Nichita Ichim, preotul bisericii de rit vechi din Targu Frumos, si a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Acesta , impreuna cu un dascal, au mers in. mai multe gospodarii pentru spovedanie si colectare de bani, 4 dintre contacti fiind si infectati cu coronavirus

Preot şi dascăl din Iaşi, pozitivi cu coronavirus, umblau din casă-n casă
sursa foto: www.ziaruldeiasi.ro

Ziaruldeiasi.ro scrie ca "lumea s-a panicat în oraşul Târgu Frumos, după ce preotul Nichita Ichim şi dascălul de la biserica pe rit vechi din oraş au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Potrivi surselor „Ziarului de Iaşi”, cei doi ar fi mers in ultimele două săptămâni prin gospodăriile oamenilor pentru a-i spovedi, a-i împărtăşi, dar şi pentru a strânge bani pentru o nouă biserică pe care vor să o ridice.

Surse apropiate DSP Iaşi au confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că, în urma anchetei epidemiologice începute de săptămâna trecută, au fost deja descoperite patru persoane pozitive, doar contacţi direcţi ai dascălului, dar că nu a fost finalizată lista de persoane cu care a intrat acesta în contact nici până astăzi. Urmează, apoi, şi contacţii preotului.

Preotul Nichita Ichim este una dintre cele mai puternice voci din comunitatea lipoveană din Târgu Frumos. Acesta a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că a mers săptămâna trecută în casele mai multor dintre enoriaşi, dar nu vrut să ne spună exact la câţi.

Citeste si: Este oficial - 9 dintre cei 10 bebelusi de la Timisoara nu au coronavirus, cum se crezuse initial

„Am prezentat toate informaţiile Direcţiei de Sănătate Publică”, a precizat Nichita Ichim. El a fost testat pozitiv cu un test rapid în cursul zilei de duminică, fiind transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase, unde se află internat şi în momentul de faţă.

Detalii pe ziaruldeiasi.ro.

Panică la Spitalul Județean Brașov! Unul dintre medici nu s-a mai abținut: ”E panică! Toți putem fi infectați!”... Nouă dintre cei zece bebeluși de la Maternitatea Odobescu Timisoara depistați iniţial cu coronavirus nu au COVID-19!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x