Antena Căutare

Preotul jandarmilor din Bacau, pedepsit pentru ca a condus cortegiul funerar al lui Dumitru Sechelariu

Preotul jandarmilor din Bacau, Gabriel Iulian Ichim, a fost pedepsit pentru ca a slujit si a condus pe jos cortegiul funerar care l-a dus la groapa pe fostul edil al Bacaului, Dumitru Sechelariu.

A slujit si l-a condus la groapa pe fostul edil al Bacaului, Dumitru Sechelariu. A mers pe jos, inaintea cortegiului funerar. Fara sa aiba, insa, dezlegare de la mai marii bisericii.

“Preotul Ichim nu a respectat aceasta randuiala, aceasta ordine stabilita in cadrul ceremoniei religioase”, a declarat Constantin Gherasim, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Si va plati pentru aceasta neascultare. Va sta 20 de zile departe de "lucrarile sfinte", dar va primi alte atributii. O pedeapsa " vremelnica" decisa de capii arhiepiscopiei, pe care preotul Ichim o primeste in rugaciune, sesi e convins ca nu a gresit cu nimic: “Nu am facut alteceva decat sa slujesc la o inmormantare impreuna cu parohul”.

A incalcat, insa, programul religios hotarat de Preasfintitul Ioachim Bacauanul pentru o inmormantare la care Ichim nu avea ce cauta, deoarece apartine unei alte parohii.

Gabriel Iulian Ichim este un preot cu grad de locotenent colonel, angajat al Comandamentului Teritorial de Jandarmi din Bacau. A facut patru ani karate si a devenit cunoscut printre colegi, in urma cu cativa ani, dupa ce a reusit de unul singur sa puna la pamant trei barbati care talharisera o femeie. Nu intamplator i se spune parintele Shaolin. A practicat artele martiale in liceu, dar a invatat sa se lupte si de la jandarmii pe care-i pastoreste. E mai greu sa lupte insa cu ideile preconcepute ale unor sefi ai bisericii. Este de 13 ani preotul jandarmilor din Bacau si a ctitorit biserica din curtea institutiei.

In Romania, concediile medicale se dau pe bani, nu pe boala... Postlicealele sanitare fac inscrieri chiar si la jumatatea anului scolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x