Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Se va ajunge la un milion de șomeri”. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, despre efectele crizei declanașate de coronavirus

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a declarat vineri, la Antena 3, că s-ar putea ajunge la un milion de șomeri, până la sfârșitul crizei declanșate de pandemia de coronavirus.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, descrie un scenariu îngrijorător. Potrivit acestuia, până la sfârșitul crizei provocate de pandemia de coronavirus, numărul șomerilor poate ajunge la un milion.

„Trebuie să ne îngrijoreze numărul mare de societăți cu capital german, italian și francez din România. Sunt țări profund afectate de coronavirus și avem multe societăți care depind de țara mamă.(...) Noi am estimat că undeva la un milion de șomeri se va ajunge în această criză.

Măsurile s-au luat cu mediul de afaceri. Am fost invitați la masa Guvernului când s-a decis acest pachet. E pe termen scurt, nu știm ce se va întâmpla pe termen lung. Există o conștientizare asupra modelelor aplicate în celelalte țări, dar trebuie să legăm de „confortul bugetar” pe care îl are România în zilele astea”, a declarat Mihai Daraban, vineri seară, la Antena 3.

Potrivit lui Daraban, s-ar putea ajunge la un milion de șomeri în doar trei luni, fără a-i lua în calcul pe românii întorși în țară din străinătate.

Recomandari