Căutare Live

Răsturnare de situație în Prahova, în prima localitate închisă din România. Ce s-a întâmplat după ce s-a votat carantinarea

În ziua în care s-au înregistrat peste 1.000 de cazuri, o localitate din județul Prahova a fost băgată în carantină, după ce au fost depistați pozitiv cu Covid-19 mai mulți locuitori. Surprinză, însă! Comuna nu poate fi închisă întrucât Președintele Consiliului Județean se opune restricției.

Răsturnare de situație în Prahova, în prima localitate închisă din România

Hepta

Autorităţile din judeţul Prahova propun intrarea în carantină a unui sat din comuna Gornet, după ce în ultimele 14 zile un număr de 15 persoane din acel sat au fost diagnosticate cu COVID-19, fiind depăşită rata de 3 infectări la mia de locuitori. Preşedintele Consiliului Judeţean s-a opus acestei măsuri.

În ce condiții vor fi închise localități ori județe din România. Ministrul Sănătății a făcut publice criteriile de carantinare

Vot pentru carantină. O comună din Prahova a depășit rata de 3 infectări la mia de locuitori

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, introducerea în carantină a unui sat din comuna Gornet, după ce în ultimele 14 zile 15 dintre cei 2300 de localnici ai acestui sat au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-COv-2.

„A fost aprobată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă carantinarea satului Gornet din comuna Gornet, care are 2300 de locuitori” a declarat subprefectul judeţului Prahova, George Brezoi, pentru News.ro.

Acesta a precizat că, decizia a fost luată după ce în ultimele 14 zile 15 localnici au fost infectaţi, ei neprovenind dintr-un focar care să fi fost identificat în timpul verificărilor făcute de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

România a depășit 1.000 de cazuri de COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea la starea de urgență: ”Trăim un moment dificil. Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei?”

„Din data de 8 iulie până astăzi au fost confirmate 15 persoane. S-a făcut o analiză de către DSP şi a fost luat în calcul în această analiză chiar şi faptul că nu au legătură epidemiologică şi fiind vorba de transmitere comunitară s-a decis această măsură în privinţa satului respectiv” a precizat subprefectul de Prahova.

Președintele Consiliului Judeţean Prahova se opune carantinării localității

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, s-a opus măsurii de plasare în carantină a respectivului sat. Toader a declarat pentru News.ro că nu poate fi de acord cu măsura şi că cei care au decis plasarea în carantină a localităţii nu au putut să îi explice ce se va întâmpla cu localnicii care trebuie să iasă din acest sat pentru a merge la serviciu.

„Dacă este să ne raportăm ca câte teste se fac şi câte ies pozitive, ar trebui să închidem România sau cel puţin să declare iarăşi stare de urgenţă. Cum să închizi Gornetul pentru şapte cazuri? Acum două săptămâni, pe 8 iulie, au ieşit opt cazuri, între timp s-au şi vindecat. Zilele trecute au ieşit încă şapte cazuri şi au făcut ei calculul cţ sunt 15 cazuri, care înseamnă mai mult de trei cazuri la mia de locuitori. Măi oameni buni, putem să-i izolăm, putem să-i ţinem în carantină, să stea acasă, dar cum să închizi localitatea?” a afirmat Bogdan Toader într-o declaraţie pentru News.ro.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... OMS e cu ochii pe România! Avertisment dur cu privire la focarele de coronavirus din în sudul Europei şi Balcani...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri