Antena Căutare

Preturile la alimentele de baza vor creste cu pana la o treime, din toamna

Seceta scumpeste mancarea. Si nu cu putin - preturile la alimentele de baza vor creste cu pana la o treime din toamna. Pentru ca recoltele de cereale sunt distruse peste tot in tara. Iar agricultorii au hambarele aproape goale si se plang ca nu mai au hrana nici pentru animale.

Productia de floarea soarelui este la jumatate fata de anul trecut si de o calitate foarte slaba, iar procesatorii au costuri de productie mult mai mari. In lupta cu natura si cu preturile mari, oamenii s-au întors la obiceiurile din trecut. Fac troc.

Cel mai afectat de seceta a fost porumbul. Mai bine de 80% din productie a foast distrusa, conform datelelor Ministerului Agriculturii. Porumbul s-a scumpit cu peste 50 de procente. O dubla de porumb se vinde astazi cu aproape 20 de lei, fata de 11-12 lei cat mergea anul trecut. Asadar, porumb mai scump, lapte si carne mai scumpe.

Pentru ca puterea de cumparare este foarte slaba, comerciantii nu-si permit sa faca scumpiri prea mari. Ca sa mentina pretul si sa-si acopere totusi chletuielile ar putea scadea din calitatea produsului. Asadar, mai multa atentie la ce cumparati!

Si painea s-ar putea scumpi cu pana la 15 procente din toamna. Productia totala de grau de anul acesta este de aproape 5 milioane de tone, fata de 7 cat a fost în 2011.

Ancheta la Jandarmeria Capitalei dupa comunicatul privind masurile luate impotriva protestatarilor de la Universitate ... Show aviatic de exceptie la Tuzla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x