Antena Căutare

Previziune sumbră pentru România, lansată în urmă cu puțin timp: ” 4.000 de morți în cazul unui cutremur major, în București! Este alarmant!” 

Producerea unui cutremur major, precum cel din 1977, ar putea fi devastator pentru București, întrucât o estimare realizată de Banca Mondială arată că 4.000 de persoane și-ar putea pierde viețile.


Producerea unui cutremur major, precum cel din 1977, ar putea fi devastator pentru București, întrucât o estimare realizată de Banca Mondială arată că 4.000 de persoane și-ar putea pierde viețile.

Tatiana Proskuryakova, manager de țară al Băncii Mondiale, a atras atenția că efectele producerii unui cutremur major ar putea fi devastator pentru România. Atât din perspectiva pierderii vieților omenești, dar și din cauza faptului că cea mai mare parte a PIB-ului României este produsă în zona cea mai expusă seismelor.

„Bucureștiul este capitala din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat risc de dezastru seismic. Dacă stați să vă gândiți, mulți erați în viață în 1977, când a fost ultimul mare cutremur care a lovit Bucureștiul și atunci peste 1.500 de persoane au murit. Dacă un cutremur asemănător ar avea loc astăzi, vor fi cu siguranță peste 4.000. Este alarmant să te gândești că 70-80% din PIB-ul României este produs în zone expuse riscului seismic. Este important să fie investiții pentru o infrastructură mai bună, dar să aveți și proceduri mai bune de management în cazul dezastrelor”, a declarat aceasta conform Digi24.

Ce NENOROCIRE pe o șosea din România! O importantă PERSONALITATE A MURIT într-un accident cumplit... Captură uriașă! DIICOT: 13 kg de canabis, găsite la doi traficanţi de droguri din Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x