Antena Căutare

„Prezervativul digital”, ce este și cum ajută la combaterea unui fenomen care a luat amploare în lume

Fenomenul de „revenge porn” a luat amploare, iar o firmă din Germania vine în ajutorul oamenilor, punând la dispoziția acestora un „prezervativ digital”. Iată despre ce este vorba.

Galerie
Protejează-te împotriva acestui fenomen care a luat amploare | ProfiMedia, YouTube

„Revenge porn” sau „pornografia non-consensuală” este tot mai des întâlnită. Acest fenomen a devenit alarmant, iar o firmă nețească a hotărât să ia măsuri.

Citește și: Hoții își fac de cap atunci când oamenii sunt plecați în vacanță. Cum să îți protejezi casa în această perioadă

„Prezervativul digital”, ce este și cum ajută la combaterea unui fenomen care a luat amploare în lume

S-au înmulțit cazurile în care fotografii sau filmulețe private sunt distribuite fără acordul persoanei implicate. Mai exact, din 2022 până în 2023, numărul cazurilor a crescut cu 106%.

Articolul continuă după reclamă

Materialele cu tentă sexuală sunt realizate de cele mai multe ori de parteneri, fără ca persoana implicată să știe asta. După care, le distribuie în mediul online.

Citește și: Cum te poți proteja de praful saharian. Medic: „Masca nu e neapărat o soluție!”

Totodată, aceste materiale intime pot fi folosite în cazuri de șantaj sau amenințări.

Potrivit Daily Mail, 1 din 14 adulți din Marea Britanie și Țara Galilor s-au aflat în astfel de situații.

Pentru a stopa acest fenomen, o firmă nemțească de sănătate sexuală, Billy Boy, a colaborat cu agenția Innocean Berlin pentru inventarea unui prezervativ digital. Funcția acestuia ar fi să prevină înregistrarea non-consensuală în timpul actului sexual.

Citește și: Cum arată și ce face prezervativul inteligent! Tot mai mulți îl comandă!

Felipe Almida a creat aplicația Camdom, care aparent este „la fel de ușor de utilizat ca un prezervativ obișnuit”, și îi protejează pe utilizatori de înregistrări nedorite în dormitor.

Camdom, care este disponibilă pe Android și va fi lansată curând și pe iOS, blochează camera și microfonul tuturor dispozitivelor electronice prezente în dormitor.

Tot ce trebuie să facă, este să pună telefoanele unul lângă celălalt și să gliseze un buton virtual, astfel încât să blocheze dispozitivele respective în timpul actului sexual.

Butonul respectiv trebuie glisat simultan de către cei implicați. Doar atunci se vor bloca dispozitivele.

Citește și: Lolrelai, fosta concurentă iUmor, în lacrimi după ce stomatologul pe care l-a acuzat de agresiune sexuală a fost condamnat

În situația în care unul dintre parteneri dorește să înregistreze pe ascuns, va suna o alarmă, iar victima este înștiințată pe loc.

„În ziua de azi, smartphone-urile au devenit o extensie a corpului nostru și stocăm o mulțime de date sensibile pe ele.

Pentru a vă proteja de înregistrarea conținutului non-consensual, am creat prima aplicație care vă poate bloca camera și microfonul prin Bluetooth”, susține Felipe Almida.

Citește și: Magistrații au luat o decizie definitivă în cazul profesorului acuzat de hărțuire sexuală. Ce se întâmplă cu Alfred Bulai

Reprezentanții brandului german de prezervative Billy Boy au declarat că se angajează să-i ajute pe tineri să-și „deblocheze plăcerea”. De asemenea, aceștia susțin că aplicația lor, Camdom, este „o premieră tehnologică în protejarea noastră și a vieții noastre sexuale în domeniul digital”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Politistul prins că făcea amor în mașina de serviciu a ajuns pe mâna colegilor. Ce decizie a fost luată după abaterea gravă

Publicul țintă al acestei aplicații este generația Z, care astfel se poate proteja împotriva acestui fenomen care a luat amploare în toată lumea.

Cât te costă să montezi anvelopele de iarnă. Cum este influențat prețul în funcție de mărime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii Joi, 24.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x