Hoții sunt cu ochii pe cei care pleacă în vacanță, iar apoi acționează fără probleme.
Potrivit Antena 3 CNN, ultimele date ale Poliției arată că zilnic sunt jefuite aproape 30 de case în timp ce proprietarii sunt plecați în concediu.
Iată cum îți poți proteja casa de hoți atunci când ești plecat în vacanță!
Hoții își fac de cap atunci când oamenii sunt plecați în vacanță
Unul dintre cele mai bune ponturi pentru hoți sunt postările din mediul online din vacanță, spun specialiștii.
Pentru că este vară, iar în această perioadă sunt planificate cele mai multe vacanțe din an, hoții sunt din ce în ce mai activi, iar jafurile sunt la ordinea zilei.
Potrivit sursei citate anterior, statisticile arată că, în anul 2023, în doar 3 luni de la 1 iunie până la 31 august au avut loc 2 500 de furturi. Astfel, conform calculelor, ies la iveală un număr de 27 de jafuri pe zi.
Infracțiunile au loc cel mai des în București, unde statisticile au înregistrat 255 de furturi din locuințe doar pe perioada verii a anului anterior.
Proprietarii de locuințe stau cu griji, însă pentru a putea rezolva situația trebuie să țină cont de câteva sfaturi esențiale în acest sens.
Recomandări pentru siguranța locuințelor
Experții recomandă o atenție sporită atunci când plecăm în vacanțe pentru o perioadă lungă de timp.
Ușa încuiată nu garantează că locuința va rămâne în siguranță pe toată perioada plecării, dar există câteva detalii care fac diferența cu adevărat.
Spre exemplu, alarmele clasice, camerele de filmat, montate atât în exterior, cât și în interior pot fi de folos în anumite contexte, însă, datorită tehnologiei avansate există și alte variante prin care îți poți lăsa casa în siguranță pe tot parcursul vacanței.
Mai exact, lumina aprinsă sau un televizor pornit pot da de înțeles hoților că cineva a rămas în locuință pentru a o îngriji. Faptul că în prezent, televizoarele și becurile inteligente pot fi controlate de la distanță printr-un singur click pe telefon conectat la internet, reprezintă un mare avantaj și în astfel de situații.
Multe persoane apelează și la camerele de supraveghere false, tocmai pentru că funcționează cu baterii prin menținerea unui bec roșu aprins care lasă impresia că înregistrează. Hoții nu vor putea să își dea seama dacă sunt filmați sau nu pentru că le este aproape imposibil să facă diferența dintre o cameră de filmat reală și una falsă.
De asemenea, autoritățile recomandă să luați legătura cu vecinii în care aveți încredere pentru a vă ridica pliantele și corespondența, astfel încât hoții să nu bănuiască lipsa dumneavoastră.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) trage un semnal de alarmă și cu privire la postarea informațiilor despre vacanță pe rețelele sociale și recomandă evitarea partajării locației în mod public.
130 de cișmele de unde poți să bei apă în Sectorul 6. Autoritățile au înființat și 7 puncte de prim ajutor pentru aceast... Cursuri de comunicare pentru medici. Ce își dorește ministrul Rafila de la viitoarele cadre medicale: „Au nevoie de...”...