Antena Căutare

Politistul prins că făcea amor în mașina de serviciu a ajuns pe mâna colegilor. Ce decizie a fost luată după abaterea gravă

Un ofițer de poliție din Derbyshire a fost concediat în urma unui act sexual scandaloas într-o mașină de patrulare, în timpul serviciului, caz care a stârnit indignare în rândul comunității și a autorităților, relatează BBC.

imagine cu masina politiei si un politist Galerie
Politistul prins ca făcea amor în mașina de serviciu a ajuns pe mâna colegilor. | shutterstock.com

Polițistul Matthew Longmate a fost concediat "fără preaviz" în urma unei audieri de conduită necorespunzătoare a poliției din Derbyshire pe 4 ianuarie. El a fost găsit vinovat de abuz în serviciu public în urma unui proces de patru zile la Southwark Crown Court, la 8 noiembrie 2023.

Citește și: Alex Velea, audiat de poliție ca martor în cazul unei crime din Dâmbovița. Un bărbat a fost ucis prin 20 de lovituri de macetă

Amor în mașina poliției cu o femeie aflată în stare de ebrietate

În timpul procesului, juriul a auzit că acesta era de serviciu cu PC Daniel Nash în Derbyshire, la 4 octombrie 2015, când au fost chemați la un incident la barul The Association din Chesterfield și s-au oferit să o ducă o femeie aflată în stare de ebrietate acasă, relatează BBC.

Juriul a auzit, de asemenea, că au parcat și Nash ar fi întreținut relalții intime cu femeia, la fel și Longmate. În octombrie 2022, Nash a recunoscut 13 acuzații de abuz în exercitarea unei funcții publice legate de comportamentul sexual cu mai multe femei de-a lungul mai multor ani.

Citește și: Chirii de sub 10 lei într-un oraș din România. Ce spun locuitorii: „Avem cărbune și suntem înconjurați de pădure...”

Longmate, care avea o experiență de peste 20 de ani în poliție, a fost suspendat din funcție din noiembrie 2021, când forțele de poliție au făcut o sesizare către Biroul independent pentru conduita poliției, a precizat Serviciul de raportare a democrației locale. Este de menționat că Nash, care a recunoscut anterior 13 acuzații de abuz în serviciul public în legătură cu comportamentul său sexual, a decedat în septembrie 2023 din cauza cancerului.

Poliția din Derbyshire a fost de acord că Longmate a avut de răspuns pentru abatere gravă pentru o potențială încălcare a standardelor de comportament profesional al poliției.

O audiere accelerată pentru abatere profesională, prezidată de șeful poliției din Lincolnshire, Chris Haward, a avut loc la 4 ianuarie.

Dl Haward a constatat că acțiunile lui Longmate se ridică la "abatere gravă".

În declarația sa de verdict scris a spus: "Un ultim avertisment scris nu ar reflecta în mod corespunzător gravitatea comportamentului necorespunzător al PC Longmate. Acordarea unui avertisment scris final PC Longmate ar submina în mod semnificativ încrederea publică în poliție și standardele înalte în activitatea polițienească.

"Aceasta nu ar proteja publicul de viitoarele abateri ale polițistului Longmate. Prin urmare, singurul rezultat adecvat este concedierea fără preaviz. Acest lucru va proteja publicul de viitoarele abateri ale polițistului Longmate și va acționa ca un factor de descurajare pentru alți ofițeri care ar putea avea o conduită abuzivă similară."

Adjunctul șefului adjunct al poliției din Derbyshire, Simon Blatchly, a declarat că Longmate a comis "o infracțiunea cu adevărat îngrozitoare" și că acesta "nu își are locul în poliție".

El a spus: "Fiecare ofițer de poliție din Derbyshire depune un jurământ pentru a proteja oamenii din acest județ.

"Dar, în loc să-i protejeze, Longmate și-a folosit poziția pentru propriul câștig sexual și a fost găsit vinovat de una dintre cele mai grave infracțiuni care pot fi aduse împotriva unui funcționar public."

Citește și: Ce a putut să facă un român în balcon, fără să îi pese de privirile trecătorilor. Cineva a pozat totul

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x