Antena Căutare

Prima declarație a lui Călin Donca din arest: "Dacă n-am...". Milionarul este acuzat de constituirea de grup infracțional

Prima declarație a lui Călin Donca. Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea a 4 inculpaţi, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

colaj foto cu calin donca Galerie
Prima declarație a lui Călin Donca din arest: "Dacă n-am..." | Captură Video/Chefi la cuțite

Patru persoane, între care şi omul de afaceri Călin Donca, au fost reţinute de procurorii DIICOT Braşov, într-un dosar care vizează o grupare specializată în evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi manipularea pieţei de capital, notează News.ro.

Membrii grupării ar fi înregistrat în contabilitatea unor firme documente fictive şi ar fi creat propria monedă virtuală, inducând în eroare numeroase persoane prin diseminarea de informaţii nereale potrivit cărora investiţia în această monedă virtuală poate genera câştiguri de o sută de ori mai mari.

Cu o parte din banii obţinuţi, liderul grupării ar fi achiziţionat bunuri de lux. Trei dintre persoanele reţinute, inclusiv, Călin Donca, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: Cum arăta patul urias în care dormea Călin Donca cu soția și cei cinci copii ai lor. Imagini din vila de un milion de euro

Călin Donca este arestat pentru 30 de zile. Ce răspunsuri a dat la acuzațiile aduse și ce spune avocatul său

Călin Donca este acuzat de evaziune fiscală și formarea unui grup infracțional organizat. Călin Donca și soția sa ar pus bazele unui grup infracțional împreună cu alte două persoane, în anul 2021.

  • Reporter: ”Câte persoane ați înșelat, domnule Donca?”
  • Călin Donca: ”Niciuna”
  • Reporter: ”Vă pare rău pentru ce ați făcut?”
  • Călin Donca: ”Dacă n-am înșelat…”.

Citește și: Ce posta Călin Donca cu câteva ore înainte de a fi ridicat de DNA: "Dacă faci o școală sa devii milionar, o faci degeaba"

Ce spune avocatul său:

"Oamenii de afaceri au acest handicap al prezentării unui stil de viaţă care este foarte greu de atins de persoanele care au un nivel mediu sau mai mic de salarizare în România. Din păcate, domnul Donca a deranjat. Domnul Donca nu poartă războaie cu nimeni. Doreşte să-şi clarifice situaţia.

Mai dorește să clarifice faptul că nu există nicio plângere penală din partea niciunui investitor în acest dosar penal investigat de DIICOT. Din punctul lui de vedere asta se urmărește, declanșarea unei avalanșe de plângeri penale, apariția unei neîncrederi generate peste noapte care să conducă la o insolvență a societății.

Iertați-mă, dar nu a încălcat cu nimic nicio lege. A deschide în anul 2023 o firmă în străinătate nu constituie infracțiune. A nu plăti statului român taxele aferente profitului poate constitui o infracțiune. Banii personali îi poți transfera oriunde în lume în anul 2023, dacă achiți statului român taxele aferente, sigur că da.

Domnul Donca este acuzat că a evazionat statul român şi în virturea unui contract fictiv ar fi transferat o sumă de bani în străinătate pentru prestarea de servicii de marketing de către o altă companie din străinătate, iar pe de altă parte este acuzat de manipularea pieței, tocmai în virtutea faptului că fiind o persoană cu charismă, și citez: o persoană cu charismă a prestat servicii de marketing și de popularizare și a indus astfel în eroare piața și presupușii investitori.", a declarat Bogdan Cimbru, avocat, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Orianda Donca, soția lui Călin Donca, de la o viață în sărăcie, la soție milionară cu cinci copii. Cine este și cum arată femeia

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cum arăta patul uriaș în care dormea Călin Donca cu soția și cei cinci copii ai lor. Imagini din vila de un milion de eu... Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x