Prima reacție a familiei pacientei arse pe masa de operație, la Spitalul Floreasca: ”Am aflat detalii din presă. Medicii ne-au spus că a fost un accident!”

Familia pacientei care a ars pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a explicat, în cadrul unui comunicat de presă că nu a știut gravitatea incidentului petrecut în blocul operator. 

Prima reacție a familiei pacientei arse pe masa de operație, la Spitalul Floreasca: ”Am aflat detalii din presă. Medicii ne-au spus că a fost un accident!”

Familia femeii de 66 de ani a explicat, în cadrul unui comunicat de presă, cum a ajuns ca aceasta să fie operată, dar a precizat că detalii importante despre incident le-a aflat din presă.

”În dată de 10.12.2019, mama a fost internată la Spitalul de Urgență Floreasca, cu diagnostic de cancer pancreatic, în vederea intervenției chirurgicale ce a avut loc în dată 13.12.2019, operație ce a fost condusă de prof. dr. Mircea Beuran.

După această intervenție chirurgicală, evoluția mamei a fost una favorabilă, comunicând în permanentă cu familia. Mama se simțea norocoasă pentru șansă care i se oferise și bucuroasă că se simțea mai bine. Recuperarea post operatorie a fost monitorizată în continuare în cadrul spitalului Floreasca, timp de o săptămână.

„A ars ca o torță”! Pacientă arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Incidentul, confirmat de ministrul Sănătății

În dimineață zilei de 22.12.2019, am fost contactați telefonic de o colegă de salon a mamei, care ne-a adus la cunoștință faptul că mama a fost dusă de urgență la blocul operator, deoarece pe parcursul nopții starea ei s-a înrăutățit.

La aflarea acestei vești, ne-am deplasat de urgență la Spitalul Floreasca, pentru a află mai multe detalii despre starea ei. Din discuțiile purtate cu reprezentanții spitalului, a reieșit faptul că intervenția chirurgicală de pe 22.12.2019 a fost necesară de urgență, datorită unei hemoragii interne. În plus, ne-a fost menționat faptul că, în timpul operației, a avut loc un accident în urmă căruia mama a suferit arsuri de gradul 2. Atunci când am solicitat mai multe detalii, ni s-a spus că nu se știe decât că a fost un accident.

Răsturnare de situație în cazul pacientei arse la spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran spune că nu a fost în sala de operații

Din blocul operator, pacienta a fost transferată la ATI (Terapie Intensivă) și ulterior, în dată de 23.12.2019, în jurul orei 13, transferată la secția ATI Marii Arși. În tot acest timp, familia a solicitat informații detaliate cu privire la incidentul produs în sala de operație și de gravitatea acestuia.

Precizăm că, în tot acest timp, familia a fost conștientă de gravitatea bolii (cancer pancreatic), dar incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzații, ne dorim doar să înțelegem ce s-a întâmplat”, se arată în comunicat.

Conform Digi24, femeia a fost dezinfectată cu soluție de mâini, un lucru anormal în anumite situații. Medicul ar fi ales un alt dezinfectant, unul de mâini, întrucât pacienta ar fi fost alergică la iod.

Medicul Mircea Beuran, declarații exclusive despre incidentul de la Floreasca: „În clipa în care au folosit electrocauterul, au simţit miros de priză arsă”

Chirurgul ar fi greșit, însă, substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, iar informația a fost dezvăluită sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Chirurgul Mircea Beuran a declarat că nu a fost în sala de operații când s-a petrecut incidentul, el fiind chemat ulterior și a încheiat operația.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri