Antena Căutare

Ninsoarea a blocat Romania! Zeci de drumuri inzapezite si localitati fara curent electric

Romania a picat testul zapezii de la prima incercare. Primele 24 de ore de ninsoare au redesenat intreaga harta. Un prim bilant arata ca prima zapada a blocat zeci de drumuri. Sute de soferi disperati au crezut ca sfarsitul va veni din troienele care au acoperit toate soselele. Inaintea ajutoarelor, blocate si ele intre nameti, ambulantele nu au ajuns acolo unde oamenii aveau nevoie disperata de ajutor.

Douazeci si patru de ore au fost mai mult decat suficiente pentru a paraliza traficul, in toata tara. O autostrada si zeci de drumuri au fost inchise. In total sute de kilometri de sosea au ramas sub zapada.

Timisul a fost la mila codului galben. Viscolul pornit noaptea trecuta a blocat tot. Zeci de soferi au petrecut noaptea in masina, fara apa, mancare sau caldura.
Ore intregi nu s-a inaintat nici macar un centimetru. Iar cei care aveau disperata nevoie de ajutor au asteptat o ambulanta care nu mai venea. La fel ca multe alte masini, salvarile au ramas blocate in troiene. Situatia este atat de grava, incat autoritatile au decis sa inchida maine toate scolile din judet.

Drumul din Suceava a fost fara intoarcere pentru multi soferi luati pe nepregatite de zapada. Nu au putut nici sa inainteze, nici sa mearga inapoi. Nici macar lanturile nu au facut fata. Din cauza viscolului, autoritatile au luat decizia sa inchida circulatia in pasul Mestecanis.

In pasul Tihuta s-a circulat pe unele portiuni cu viteza melcului. Cu toate ca autoritatile locale au declarat ca s-a intervenit cu peste 300 de tone de antiderapant, soferii au fost de alta parere.

Iarna a paralizat traficul rutier si la vecini, in Ungaria. Vicitime au fost tot romanii. Autostrada care duce spre vama Nadlac a fost blocata in acesta dimineata. Intre nameti a ramas captiv un autocar plin cu romani. Pentru a evita astfel de situatii, Ministerul de Externe ii sfatuieste pe cei care vor sa mearga spre Ungaria sau Slovenia sa amane calatoria.

Iarna a facut ravagii si pe Valea Prahovei. Vantul puternic a smuls sute de copaci din radacini si mai multi stalpi de inalta tensiune au fost doborati, sub greutatea zapezii. 150 de turisti au ramas blocati la cota 1400, in masivul Bucegi. Drumul spre Sinaia a fost blocat de zapada care atinge, in unele locuri, peste 60 de centimetri. Salvamontistii cautau solutii sa-i trimita medicamente unei femei care abia fusese operata.

Vijelia a semanat dezastru in toata Valea Prahovei. Copacii au cazut ca secerati. Peste 60 de localitati de pe Valea Prahovei au ramas fara curent electric. La pranz, aproape 18.000 de oameni nu aveau lumina. Printre ei, si turistii din Busteni, Azuga si Comarnic.

Clipe grele si pentru turistii din statiunea Ranca. Drumul a fost blocat pana in urma cu putin timp, iar cei 250 de turisti au putut cobori din statiune, in cele din urma.

O avalansa a oprit circulatia si pe Defileul Jiului. 30 de tone de zapada au cazut pe sosea. Soferilor au asteptat de o parte si cealalta a blocajului, pret de cateva ore.

Radu Mazare a votat inconjurat de o armata de fete!... Romania voteaza in bezna si nameti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x