Antena Căutare

”Ziua fără autoturisme”, la București! Primăria Capitalei vrea să interzică mașinile în centrul orașului, pe 22 septembrie

Primăria Capitalei vrea să interzică circulația cu orice fel de mașină ori vehicul motorizat în centrul orașului, pe data de 22 septembrie, însă măsura nu e deloc apreciată de bucureșteni. 

Primăria Capitalei vrea să interzică circulația cu orice fel de mașină ori vehicul motorizat în centrul orașului, pe data de 22 septembrie, însă măsura nu e deloc apreciată de bucureșteni.

Conform Antena 3, aceasă zi ar putea fi declarată ”Ziua fără autoturisme” și vizează vizează restricţionarea traficului pe Bulevardul Unirii, Decebal şi Libertăţii, pentru a încuraja cetăţenii să folosească transportul în comun şi să promoveze mersul pe jos.

Chiar dacă va dura doar o zi, noutatea îi sperie pe mulţi bucureşteni. Potrivit proiectului, excepţie vor face: ambulanţele, pompierii, poliţia, Jandarmeria precum şi autovehiculele instituţiilor şi serviciilor publice aflate în misiune.

De asemenea, prevederile nu se aplică nici transportului în comun, trotinetelor, bicicletelor şi vehiculelor corpului diplomatic, cu condiţia de a respecta limita de 30 de km pe oră.

Ziua mondială fără mașini este celebrată anual, la 22 septembrie, promovând alternative pentru automobilul personal sau cel de serviciu. Inițiativă a Comisiei Europene, sărbătoarea este marcată în tot mai multe orașe ale lumii.

Scandal la Spitalul de Urgență Galați! Peste o sută de oameni au năvălit în unitatea medicală pentru a-și lua rudele moa... Copii bătuți, înfometați și transformați în sclavi, într-o tabără din Maramureș! Gruparea seamănă izbitor cu cazul "...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x