Antena Căutare

Primarul comunei Pantelimon, propus pentru arestare

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu au cerut joi instantei de judecata sa-l aresteze preventiv pe primarul Petrus Campulungeanu si pe Felicia Filip, functionar la Primarie, pentru 29 de zile.

Cei doi sunt acuzati pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Totodata, anchetatorii cer si arestarea lui Niculae Grecea pentru inselaciune.

Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore inca de miercuri. Conform anchetatorilor, in perioada 2005 - 2007, Niculae Grecea "a solicitat si a obtinut eliberarea a cinci titluri de proprietate pentru diferite suprafete de teren situate pe raza orasului Pantelimon, folosindu-se in fata reprezentantilor Institutiei Prefectului Ilfov de inscrisuri falsificate, in baza carora a obtinut titlurile de proprietate".

Primarul de la acea data Campulungeanu Petrus, a semnat actele pentru emiterea tuturor celor cinci ordine, iar Felicia Filip a intocmit, contra unor sume de bani, documentatia pentru 3 din cele 5 ordine.

"Din probele administrate in cauza a mai rezultat si faptul ca inculpatii Campulungeanu Petrus si Filip Felicia, desi cunosteau normele legale in materie (care conditionau eliberarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor prin ordinul prefectului de dovedirea de catre solicitant a faptului ca avea, la data de 01.01.1990, in proprietate o casa de locuit, precum si o anumita suprafata de teren aferenta acesteia, asupra careia avea doar un drept de folosinta), au acceptat toate inscrisurile falsificate depuse de inculpatul Grecea Nicolae. in acest sens, s-au intocmit referate prin care s-a atestat, in mod nereal, ca inculpatul Grecea Nicolae figura in evidentele primariei (registre), ca detinator de teren si casa de locuit pentru toate terenurile obtinute prin ordin al Prefectului", se arata in comunicatul Ministerului Public.

Sursa: Jurnalul National

Oprescu renunta la "autostrada suspendata" si vrea un tunel catre A1... UPDATE! Vamesii de la Siret, retinuti pentru luare de mita si trafic de tigari, la DNA Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x