Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

Primele declarații ale criminalului de la Săpoca: „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat seama că am ucis oameni”

Afirmație șocantă a criminalului de la Săpoca: „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat seama că am ucis oameni”

Primele declarații ale lui Nicolae Lungu, bărbatul care a ucis cinci oameni în Spitalul de la Săpoca, i-au îngrozit pe anchetatori. Criminalul ar fi declarat că nu a realizat că lovește oameni și că a crezut că sunt niște păpuși.

Potrivit Libertatea, care citează surse apropiate anchetei, Lungu și-a dat seama de ce făcuse abia când a văzut sânge. „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat seama că am ucis oameni”, este declarația halucinantă a bărbatului.

Cinci persoane au murit şi opt au fost rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău.

Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au spus că personalul este insuficient şi este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Sindicaliştii au afirmat că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul Sănătăţii, fără a se lua măsuri. ”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca a demisionat

Managerul unității medicale unde un bărbat internat a ucis sau rănit mai mulţi pacienţi, a demisionat, a anunţat luni ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, care a precizat că a fost înregistrat şi un al cincilea deces în acest caz, al unei paciente de 88 de ani.

Sorina Pintea, despre atacator şi despre modul în care s-a produs agresiunea

"Mi s-a dat o explicaţie, pentru că a doua zi dimineaţa urma să se facă tratament perfuzabil. Asta a fost singura explicaţie, care nu e o explicaţie referitoare la prezenţa în salon a stativului de perfuzii cu care atacatorul i-a lovit pe ceilalţi pacienţi. Eu nu m-am lămurit pentru că orice administrare se consemnează în foaia de observaţie, în foaia de observaţie nu era consemnat. Am verificat condicile de farmacie într-adevăr medicamentul a fost ridicat, dar eu personal nu am certitudinea că a fost administrat sau nu. Asistenta medicală spune că a administrat tratamentul, el exista prescris în foaie", a declarat Ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că vor fi făcute controale şi la secţiile externe ale Spitalului Săpoca, cele de la Ojasca şi de la Nifon.

”Condiţiile nu sunt proaste, cred că era suficient de curat. Voi merge astăzi la cele două secţii exterioare pentru că în general secţiile exterioare lucrurile sunt scăpate aşa de sub control, uneori, s-ar putea să nu fie aşa. Condiţiile sunt relativ bune, sigur mai necesită investiţii, dar în principiu nu, am fost şi în sala de mese, era curat, mâncarea era......”, a spus Sorina Pintea.

Foto: reporterbuzoian.ro