Antena Căutare

Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat

Au apărut primele reacţii adverse grave după vaccinare. Un medic din Vâlcea a ajuns la spital după ce nu şi-a mai putut controla o parte a feţei, iar un rezident din Cluj spune că a avut o pareză temporară pe partea stângă a corpului.

Reacții adverse după vaccinul anti-COVID-19 Galerie
Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat | Hepta

Doctoriţa din Vâlcea s-a dus la rapel joia trecută, pe 28 ianuarie. După administrarea serului, a rămas 15 minute sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare. Exact aşa cum prevede protocolul, notează Observator.

Pentru că nu mai avea probleme, femeia a fost trimisă acasă. A doua zi, s-a întors în Spitalul din Vâlcea pentru că avea contracții convulsive ale mușchilor la mâini. A fost internată la neurologie şi medicii i-au făcut mai multe investigaţii. Duminică, au externat-o. Două zile mai târziu, a avut din nou nevoie de îngrijiri.

Ulterior a cerut să fie transferat în Capitală. De azi, femeia e internată la Spitalul Universitar. Reprezentanţii unităţii spun că aceasta se simte bine.

Reacțiile adverse după vaccinarea anti-coronavirus

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Paralizia facială se află printre reacţiile adverse rare la vaccin şi poate apărea un caz la 10.000 de oameni. A fost raportată la 4 persoane dintre cele care au participat la studiile clinice efectuate de Pfizer. La trei dintre acestea, reacţia a apărut după rapel.

Citește și: Povestea băiatului care a stat în comă zece luni și nu știe despre pandemia de Covid-19, deși a luat virusul de două ori

Un medic rezident din Cluj susţine că şi el a avut reacţii adverse grave după prima doză de vaccin împotriva COVID.

"Mă simţeam foarte, foarte moleşit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greaţă, ameţeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mişc. A fost ca o semiparilizie pe partea stângă, în zona în care a fost şi administrată prima doză", a declarat medicul rezident.

Peste 460 de mii oameni au fost vaccinaţi până acum cu o doză şi circa 165 de mii au primit şi rapelul. Doar în 2100 de cazuri au fost raportate reacţii adverse.

Medicului i s-a facut rau la 90 de minute dupa vaccinare. A doua doza. A mers in spital, a ramas doua zile. Era in parametrii normali asa ca a plecat

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

O reacție adversă severă a fost înregistrată în județul Vâlcea. O tânără, medic ORL, a suferit o paralizie facială temporară și a fost inconștientă pentru scurt timp la nici trei ore după ce a primit a doua doză de vaccin anti-Covid. Și-a revenit după ce a fost transportată la spital. Femeia este bine acum, iar epidemiologii fac investigații să lămurească ce s-a întâmplat.

Datele de la Institutul Național de Sănătate Publică arată că sunt în investigare 13 reacții adverse, mai grave decât cele semnalate în mod obișnuit.

Citește și: Cât durează, cu adevărat, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a oferit o serie de informații

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Cum vor începe școlile de luni. Ministerul Educației a publicat lista cu scenariul în care se încadrează fiecare localit... Elevii vor fi testați anti-COVID-19 la școală. Părinții copiilor trebuie să-și dea acordul printr-un formular...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x