Antena Căutare

Procuratura s-au autosesizat in cazul tinerei aflate in coma din cauza muncii epuizante

Procurorii s-au autosesizat si ancheteaza cazul tinerei Ramona Ciciu, care a ajuns marti in coma la spital direct de la locul de munca. Femeia a cedat fizic cel mai probabil din cauza epuizarii la locul de munca si se simte din ce in care mai rau. Starea ei s-a agravat vineri: femeia este în coma profunda si respira cu ajutorul aparatelor. Ea era programator la o companie multinationala.

"Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari in dosarul nr. 4040/P/2010 avand ca obiect aplicarea si respectarea normelor cuprinse in Legea nr. 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca. Cercetarile se efectueaza in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care victima Ciciu Carmen Ramona a ajuns in stare grava la spital, direct de la locul de munca", se arata intr-un comunicat al Biroului de Informare Publica si Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Medicii cred ca femeii i s-a facut rau din cauza unei inflamari a inimii, provocata de o infectie. In acelasi timp, nu pot spune cu certitudine ca socul nu a fost provocat de surmenajul fizic de la serviciu.

"A aparut ceea ce noi numim diabet insipid, incapacitatea de a regla cantitatea de apa. In plus o hipertermie, o crestere a temperaturii corpului", a declarat Bogdan Popescu, purtator de cuvant la Spitalul Universitar.

Rudele tinerei isi pastreaza speranta ca aceasta isi va reveni. Femeia de 34 de ani a lucrat initial ca analist, apoi ca programator la o multinationala. Reprezentantii firmei spun ca angajata nu era suprasolicitata la serviciu.

"Doamna este printre cei mai vechi si mai competenti oameni ai companiei. Nu am cum sa imi explic. suntem cu totii socati. Este total neasteptat. Carmen isi facea treaba cu foarte multe corectitudine, nu ii ceream sa faca mai mult", spune o reprezentanta a companiei.

Colegii de birou au insa o alta varianta: "Munceam enorm, uneori ramaneam si peste noapte, pana a doua zi dimineata, dar ne placea ce faceam si eram un colectiv extraordinar, ne intelegeam foarte bine", a declarat Elena, o colega de serviciu, citata de cotidianul Gandul.

Rudele Ramonei spun ca era intr-adevar stresata si se temea sa nu-si piarda locul de munca, dupa ce compania facuse deja restructurari. "Nu pot sa spun exact cat muncea. Dar nu vreau sa acuz firma, cel putin nu in acest moment. S-a intamplat o tragedie careia ma straduiesc sa-i fac fata… incerc sa-mi pastrez optimismul si sa sper ca poate va fi bine", a spus Marius, sotul femeii, citat de Gandul.

Adio Carpati? S-a inchis temporar singura fabrica de tigari romanesti... Pericol: Avertizare hidrologica de inundatii pe Dunare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x