Antena Căutare

Radiatii solare periculoase, in urmatoarele zile: Atentie la arsuri!

Radiatiile solare sunt foarte periculoase duminica si in zilele urmatoare, ne avertizeaza meteorologii. Cei cu pielea alba risca sa se aleaga cu arsuri serioase daca nu isi iau masuri de protectie. Mai ales copiii sunt in pericol.

Pe plaja din Mamaia, sambata, dupa pranz, nu aveai loc sa arunci un ac. Putini au avut curajul sa se arunce in mare, dar oamenii au stat cu orele la soare. Au fost aproape 30 de grade pe litoral.

Azi, indexul UV a avut o valoare maxima de 7. In sudul Moldovei si in Dobrogea. Un nivel periculos pentru cei cu pielea alba. Cine-a stat 30 de minute la plaja, fara sa se fi protejat cu o crema speciala, a plecat acasa cu arsuri.

Pe termen lung, consecintele pot fi mult mai serioase.

Dermatologii spun ca foarte importanta este lotiunea cu protectie solara care trebuie aleasa in functie de tipul de pigment.

80 % din populatia Romaniei are fototip 3. Acestia inmultesc cu 3 cifra de pe cutie. Daca isi cumpara o crema ecran SPF 10 inseamna ca au voie sa stea o jumatate de ora", a declarat Viviana Iordache, medic dermatolog.

Si ultima zi din weekend aduce soare. Vor fi 27 de grade la mare, iar maximele vor varia intre 29 si 30 de grade.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Tanara din Targu-Jiu, disparuta de cateva zile, a fost gasita inecata... Bucurestenii vor putea plati cu cardul bancar transportul in comun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x