Antena Căutare

Raed Arafat, anunț despre valul 4 al pandemiei. În ce condiții se revine din nou la restricții mai dure

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că la nivel naţional se înregistrează o incidenţă de 0,06 la mie a cazurilor de COVID-19, însă, dacă rata de infectare va creşte la doi la mie, România se va întoarcere la măsurile de dinainte de 1 august.

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei Galerie
Raed Arafat | Hepta

Raed Arafat a mai precizat că a observat la români faptul că nu mai poartă masca de protecție în mijloacele de transport în comun, lucru care îl îngrijorează.

"Am văzut că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască, vedem unii care nu mai poartă mască. Nimeni nu îndrăzneşte să le spună că regulile şi legea spune să porţi mască în spaţiile închise, inclusiv în transportul în comun. Acolo riscul este foarte mare. Şi inclusiv în locurile de muncă, în birouri, trebuie respectată regula. Noi suntem pe regula că dacă sunt 10 în birou şi sunt toţi vaccinaţi, nu mai trebuie să poarte mască. Statele Unite revine şi spune că în spaţiile închise, chiar dacă eşti vaccinat trebuie să porţi mască", a mai declarat Raed Arafat.

Citește și: Cele mai importante state în care a fost identificată tulpina Lambda. Ce spun cercetărorii despre noua versiune a coronavirusului

În ce condiții se revine din nou la restricții mai dure: "La 2 la mie se va întâmpla ceva"

”Suntem sub unu la mie ca incidenţă. Media naţională de astăzi este 0,06 la mie. Mai avem judeţe cu 0,02, mai avem judeţe cu 0,01 şi care au ajuns la 0,19. Ilfov care a ajuns la 0.12, Bucureştiul şi care merg spre unu la mie, dar încă suntem departe. La 2 la mie se va întâmpla ceva. Deja anumite activităţi se rezervă numai vaccinaţilor şi ne întoarcem la situaţia care a fost înainte de 1 august. La 3 la mie ne întoarcem la situaţia care a fost la 1 iunie ca şi măsuri. De exemplu, întâlnirile mari, dacă este un festival, acolo este rezervat numai vaccinaţilor”, a declarat Raed arafat, la Digi24.

Citește și: Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România. 13 insule, la nivel "roşu închis"

Întrebat dacă la această incidenţă se susţine discuţia despre restricţionarea accesului în mall-uri a celor nevaccinaţi, Raed Arafat a declarat că spre deosebire de cinematografe, în mall-uri se poarta masca de protecţie.

”La acest moment, la această incidenţă să spui că fac restricţii mai mult decât purtarea măştii, iar la mall se poartă mască, dar la cinematograf acolo nu se poartă, mai cumperi popcorn şi suc şi nu se mai poartă mască. În rest, la acest moment nu e necesar să iei măsuri mai mult în zonele respective. Dacă cresc incidenţele, se pot discuta alte măsuri, dar la acest moment nu e nicio decizie în acest sens şi hotărârea de guvern care va prelungi starea de alertă nu va venicu restricţii în plus, vor rămâne cele actuale”, a declarat Raed Arafat.

Românii și concediile. România, printre statele europene prea sărace pentru a-și permite concedii. Care e clasamentul... Ce funcții are noul card de identitate și când ar putea să se emită buletinele electronice și în București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x