Antena Căutare

Raed Arafat, declarații tranșante despre 112: „70% dintre apeluri sunt false sau abuzive și sunt făcute de pe telefoane fără număr”

Cazul Caracal a declanșat o serie de modificări la serviciul de urgență. Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat trecerea 112 de la STS la MAI, în timp ce șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre cartelele pre-pay, ce nu permit identificarea apelanților și a punctat că peste 70% dintre apelurile la 112 sunt false.

Cazul Caracal a declanșat o serie de modificări la serviciul de urgență. Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat trecerea 112 de la STS la MAI, în timp ce șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre cartelele pre-pay, ce nu permit identificarea apelanților și a punctat că peste 70% dintre apelurile la 112 sunt false.

„Cartelele neidentificabile îngreunează în unele apeluri de urgenţă realizarea unei corelări să zicem sau identificarea persoanei care apelează sau a telefonului de la care se apelează şi care poate să fie corelat cu o adresă, cu un număr de buletin cu tot, care să ne permită să ştim cine este persoana sau al cui este telefonul care este folosit”, a declarat Raed Arafat, la scurt timp după reținerea lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal.

CITEȘTE ȘI: Incompetența dispecerilor 112, rană veche a sistemului: „Pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor”

Publicarea discuțiilor dintre Alexandra Măceșanu și dispecerii 112 a stârnit un val de revoltă în rândul populației. În acest context, Raed Arafat a reluat problema cartelelor pre-pay, ce fac imposibilă identificarea apelanților.

„Una dintre problemele identificate este problema cartelelor prepay, pentru că 70% din apeluri sunt apeluri false sau abuzive la 112 şi sunt făcute de pe telefoane fără număr. Fără număr înseamnă că nu poţi să iei nicio măsură. Înseamnă că îţi blochează tot 112. Ieri, la Bihor, o persoană a sunat de mai multe ori şi zicea că se sinucide, că se spânzură şi a dat diferite indicii şi spunea să-l localizam. Şi-a bătut joc de ei, de pe o cartelă fără număr. Plus, faptul că dacă am cunoaşte a cui este cartela poate să ne ajute în localizarea persoanei”.

CITEȘTE ȘI:

Cum s-a purtat Gheorghe Dincă în preajma procurorilor femei: „E un misogin, crede că femeia e un obiect care face pe plac bărbatului”

Drogate „ca să fie fericite”, scoase la prezentare și vândute celui care plătește cel mai mult. Așa arată viața tinerelor răpite de traficanții de persoane

Locomotiva unui tren care transporta păcură a luat foc la Constanţa... Un medic de familie de la periferia Băileştiului își consultă pacienții în stradă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x