Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Raed Arafat spune cum se vor relaxa măsurile după 15 mai: "Vei putea merge în parc, să joci un tenis"

După 15 mai oamenii vor putea ieși din casă, însă toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor. Secretarul de stat, Raed Arafat a explicat că relaxarea acestor măsuri de prevenire a noului virus nu înseamnă de fapt că pericolul a trecut.

Raed Arafat spune cum se vor relaxa măsurile după 15 mai: "Vei putea merge în parc, să joci un tenis"

Relaxarea măsurilor nu însemnă că nu mai suntem în pericol

Secretarul de stat, Raed Arafat a explicat că relaxarea acestor măsuri de prevenire a noului virus nu înseamnă de fapt că pericolul a trecut, ci arată că trebuie să fim mai precauți, mai ales dacă vom începe să revenim la activitățile normale. Totodată, Raed Arafat a ținut să precizeze că nerespectarea igienei poate duce din nou la o explozie de cazuri, iar măsurile de relaxare vor fi luate treptat.

Din 15 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie, iar declarația pe propria răspundere dispare. Klaus Iohannis, ultimele măsuri anunțate în România

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul.

Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus medicul în cadrul emisiunii.

Oficial! Când se vor redeschide școlile în România! Nelu Tătaru a făcut anunțul! Cu ce schimbări se vor confrunta elevii

Ce activități vor fi permise?

Raed Arafat precizează că se va permite efectuarea anumitor activități, astfel încât riscul de epidemie să fie tot mai scăzut. Totodată, una dintre măsurile de obligativitatea ar putea să fie purtarea unor măști de protecție în anumite zone aglomerate.

Anunțul zilei! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor după 15 mai. Ludovic Orban a făcut declarații

„Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”, a mai adăugat Raed Arafat.

O altă măsură ar putea fi introducerea unor condiții cu privire la libera circulație, care să permită deplasarea românilor.

Universitățile pregătesc admiterea 2020, dar și sesiunea online! "Vor finaliza studiile pe internet"

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, spune medicul.


Recomandari