Antena Căutare

Universitățile pregătesc admiterea 2020, dar și sesiunea online! "Vor finaliza studiile pe internet"

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, cea mai mare din țară, a luat o decizie care schimbă cursul obișnuit al învățământului. Admiterea şi examenele de finalizare a studiilor să se facă online.

Universitățile pregătesc admiterea 2020, dar și sesiunea online! "Vor finaliza studiile pe internet"
Universitățile pregătesc admiterea 2020, dar și sesiunea online! "Vor finaliza studiile pe internet"

Admitere 2020. Daniel David, Rectorul Universității Babes-Bolyai, Cluj Napoca, a declarat pentru Digi24 că această decizie a fost luată în contextul pandemieie de coronavirus care nu a mai permis contactul social. O astfel de decizie vine în sprijinul combaterii zădărniciei bolilor, dar și în sprijinul elevilor.

Cei care nu vor dori susținerea examenelor în mediul online, pot aștepta până în momentul în care se va intra într-un normal.

S-a încheiat vacanța de Paște! Ce se întâmplă cu elevii în perioada următoare

UBB este cea mai mare universitate din România, având aproape 40.000 de studenţi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat.

Bacalaureatul se susține în luna iulie. Elevii şi studenţii vor încheia anul şcolar indiferent de prelungirea stării de urgență

Înscrierea candidaţilor se va face online, iar documentele originale vor fi prezentate la începerea anului universitar.

Școala de acasă și problemele întâmpinate de elevi

Admitere 2020 la nivel licenţă se va desfăşura după un calendar nou, în funcţie de perioada în care se va desfăşura examenul de Bacalaureat.

„Pentru a nu afecta parcursul de viaţă al candidaţilor şi absolvenţilor UBB Cluj-Napoca, aceştia vor avea posibilitatea de a susţine online examenele de admitere, în timp ce viitorii absolvenţi vor putea susţine tot online examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master, conform deciziei adoptate, joi, de Senatul universităţii.

Oficial! Când se vor redeschide școlile în România! Nelu Tătaru a făcut anunțul! Cu ce schimbări se vor confrunta elevii

Admiterea 2020 la nivel licenţă se va desfăşura după un calendar nou, în funcţie de perioada în care se vor finaliza activităţile anului terminal din învăţământul preuniversitar şi susţinerea examenului de Bacalaureat”, au arătat reprezentanţii UBB.

Elevii și studenții s-ar putea întoarce la școală după 15 mai. Premierul, apel către profesori să intensifice predarea online

Înscrierea candidaţilor se va face exclusiv online, aceştia fiind responsabili de transmiterea corectă a tuturor documentelor şi de autenticitatea acestora.

Admitere 2020. Modul de examinare va fi stabilit şi comunicat de către fiecare facultate sau şcoală doctorală, iar confirmarea locului se va face prin semnarea şi transmiterea electronică a contractului de studii de către candidat, urmând ca documentele originale să fie prezentate la începerea anului universitar 2020-2021.

Premierul Ludovic Orban insistă că anul şcolar nu va fi îngheţat: Nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate

Licență, master - Cum finalizez studiile?

Cum va arăta școala după coronavirus. Ce măsuri ar trebui să respecte elevii dacă se vor întoarce în bănci după 15 mai

Licență, master 2020. Examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master, acestea vor fi organizate în perioada stabilită la începutul anului universitar, probele de evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate şi de prezentare şi susţinere a lucrării de licenţă/disertaţie, urmând să se desfăşoare online, în timp real, în faţa comisiei de examen, prin intermediul unei platforme care să permită dialogul şi înregistrarea de conţinut audio-video.

Nelu Tătaru confirmă! Medicamentul minune pentru tratarea COVID-19 ar putea ajunge în România în doar o lună... Va fi anul școlar 2019-2020 înghețat? Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre soarta elevilor: „Nu riscăm”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x