„Masca trebuie purtată și în aer liber, în România, în aceste situații!”. Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță!

Masca de protecție ar trebui să fie purtată și în aer liber, în anumite situații, în România, după cum a atras atenția, luni, Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Masca trebuie purtată și în aer liber, în România, în aceste situații!”. Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță!

Mai exact, Alexandru Rafila susține necesitatea purtării măștii medicale și în aer liber atunci când distanțarea fizică nu este posibilă, cum ar fi în stațiile de autobuz sau piețele aglomerate.

Alexandru Rafila: Măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus trebuie să fie bine explicate

Alexandru Rafila a adăugat că măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus trebuie să fie bine explicate, iar autoritățile locale trebuie să fie nepărtinitoare.

„Măsurile trebuie explicate foarte bine, iar autoritățile locale, acolo unde se iau astfel de măsuri, trebuie să fie nepărtinitoare. Încrederea în autorități e vitală și trebuie căștigată. Dacă îi spun omului că el trebuie să poarte mască și în aer liber când merge la piață se va revolta, o va privi ca pe o nouă constrângere.

Dacă îi explici însă că la Iași sau în localitățile unde oamenii poartă mască și în spații libere aglomerate, iar cazurile de infectare sunt reduse, atunci va întelege mai bine”, a spus el, la Digi 24.

Oficial! Amendă de 1.000 de euro, pentru cei care nu poartă mască de protecție! Care dintre români ar putea fi buni de plată

Rafila a mai cerut și renunțarea la folosirea termenului de distanțarea socială „care a transmis un semnal negativ, omul având senzația că este rupt de societate”.

„I-a spus ceva îngrozitor!”. Un asistent medical, bătaie la metrou, cu un bărbat! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! Video

Alexandru Rafila susține că explozia numărului de cazuri de coronavirus este în legătură directă cu redeschiderea turismului și cu nerespectarea măsurilor care se impun, atât de cetățeni, cât și de comercianți.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri