Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis de Ionel Marcel Lepa! Informațiile privind urmăritul general, transmise printr-un mesaj pe Whatsapp

Ancheta în cazul polițistului Cristian Amariei, care a fost ucis de Ionel Marcel Lepa, în timpul unei operațiuni de prindere a bărbatului care era urmărit general, a fost finalizată, iar raportul final vorbește despre nereguli foarte grave. 

Ancheta în cazul polițistului Cristian Amariei, care a fost ucis de Ionel Marcel Lepa, în timpul unei operațiuni de prindere a bărbatului care era urmărit general, a fost finalizată, iar raportul final vorbește despre nereguli foarte grave.

În cadrul anchetei au fost audiați mai mulți șefi din IPJ Timiș, inclusiv comandantul Inspectoratului, care sunt cercetați în acest caz.

Citește și: Soția polițistului ucis de Ionel Marcel Lepa, prima reacție publică: ”Tati nu răspunde la telefon!”

Principalul vizat de anchetă este şeful Serviciului Investigaţii Criminale, care, pe de o parte, nu a comunicat superiorilor săi despre acţiune. Pe de altă parte, el este acuzat a transmis informaţiile privind urmăritul general printr-un simplu mesaj pe Whatsapp fără să ofere niciun detaliu despre persoana în cauză, cunoscută ca fiind extrem de periculosă.

”Prima fază a verificărilor s-a finalizat. Concluzia e următoarea: înaintarea raportului de verificare, către ministerul Afacerilor Interne în vederea analizării oportunității dispunerii de măsuri potrivit competenței față de șeful IPJ Timiș, întrucât competența inspectorilor șefi aparține MAI și punctul numărul doi, declanșarea cercetării în prealabil față de nouă polițiști dintre care și șase în funcții de conducere. Într-adevăr, în sarcina șefului de investigații criminale s-au reținut următoarele: în urma informării de către un subaltern la faptul că urmează să fie declanșată operațiunea de capturare a unui infractor urmărit internațional, șeful de investigații criminale nu și-a anunțat superiorii astfel încât aceștia nu au putut angrena și alte forțe. Informarea a realizat-o impropriu, dând un mesaj pe o rețea de socializare. Totodată, șeful serviciului de investigații criminale nu s-a implicat în efectuarea unor activități premergătoare acestei acțiuni și nu a verificat dotarea corespunzătoare a polițiștilor.”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, potrivit Antena 3.

Ionel Marcel Lepa, criminalul polițistului din Timiș, a fost prins. Primele imagini cu el în cătușe

Recomandari