În acest weekend sunt Floriile și este dezlegare la pește. Gospodinele se pregătesc să pună pe masă un meniu delicios și cât mai variat după un post destul de lung.
Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii
Deoarece timpul este întotdeauna inamicul numărul 1, gospodinele pot opta pentru o rețetă simplă, care nu necesită mai mult de 50 de minute de pregătire. Rețeta are un grad redus de complexitate, potrivit unei surse.
Ingrediente pentru patru porții
- 1,2 kg de pește
- 7-8 căței ari de usturoi
- 6-7 roșii
- 7-8 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat
- cimbru uscat
- pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare
Nu este deloc complicat. Se iau toate ingredientele de mai sus și se așază într-o tavă pentru a fi introduse la cuptor.
Citește și: Supa uimitoare care încetinește îmbătrânirea. Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi neapărat
Peștele poate fi de orice fel, în funcție de preferințele fiecăruia: păstrăv, caras, crap, fitofag sau somon.
Înainte de toate, peștele trebuie spălat și tăiat în bucăți. După care se curăță și se feliază usturoiul. Totodată, roșiile trebuie spălate și tăiate felii, dar nu prea groase.
Citește și: Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare
Tava se unge cu ulei, după care se așază peștele, roșiile și usturoiul. Se presară piper, sare și cimbru uscat, după gust, și se stropește cu ulei.
Se acoperă tava cu celofan alimentar și se lasă la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade. După acest timp, se îndepărtează folia și se mai lasă 10-15 mnute, cât să scadă lichidul.
După care se scoate tava din cuptor și se presară pătrunjelul proaspăt tocat.
În mai puțin de o oră se poate obține un preparat delicios și plin de savoare. Această rețetă este simplă și poate fi pregătită de oricine, indifernt de experiența din bucătărie. Gospodinele pot pregăti un meniu delicios și diversificat pentru masa de Florii.
Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește... Temperatura ideală la care se coace cozonacul. Cum obținem un desert tradițional rumenit perfect și pufos...